Vágólapra másolva!
Az április 15-én kezdődő divízió I-es jégkorong világbajnokságnak otthont adó Budapest Sportarénában kijavították a korábbi műszaki hibát, és újra van műjég. Csütörtökön került a próbafagyasztás során víz az elektromos rendszerbe, ezért keletkezett rövidzárlat.

Csillik Zita, a létesítményt üzemeltető részvénytársaság szóvivője szerint többek között éppen amiatt kellett tesztelni a berendezéseket, hogy idejében kiderüljön, van-e valamilyen hiba. Hozzátette: a hokisok legkorábban április 13-án vehetik birtokba a BS-t, mivel 11-én biztosan megtartják a tervezett könnyűzenei koncertet.

Ami a 2002-es hokivébén történt/sport/csapat/20030401amia.htmlMagyar hokisikerek/sport/csapat/20030401magyar.htmlKis jégkorong-história/sport/csapat/20030401kisjegkoronghistoria.htmlA vb menetrendje/sport/csapat/20030331adivizio.htmlKépgalériajavascript:open_doc('http://origo.hu/adsminisites/kepgaleria/sport/hokivb/index3.html',500,410)

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára személyesen győzödött meg arról, hogy valóban sikerült kijavítani a hibát. Megjegyezte viszont, hogy mivel sportesemény még nem volt a BS-ben, ezért be kellene üzemelni az újságíróhelyeket is, és megnyugtatóbb lenne, ha erre nem két, hanem több nap állna rendelkezésükre. "Szeretnénk békésen megoldani a problémákat. Nem kívánok üzengetni a sajtó útján, mert az csak rontja a helyzetet" - tette hozzá.

Csillik erre úgy reagált, hogy az MJSZ bő egy hónappal ezelőtt foglalta csak le a csarnokot, míg a koncert szervezői egy éve, ráadásul a BS üzemeltetői egy másik, eredetileg április 13-ra tervezett rendezvény megtartásáról lemondtak, hogy idejében át lehessen alakítani a küzdőteret a hokira.