Vágólapra másolva!
Nincs könnyű helyzetben a Herz-FTC nőikézilabda-csapata, amely már kiesett a Bajnokok Ligájából, a hazai ligában az ezüstéremért küzd, első számú kapusa sérülten védi végig a szezont, mellesleg az idény zökkenőmentes lezárásához még 35 millió forintra lenne szükség.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Bár még nincs vége a nőikézilabda-bajnokság idei szezonjának, a Herz-FTC együttese megtartotta szokásos szurkolói ankétját, amelyen több érdekes kérdés is felmerült. A legtöbben arra voltak kíváncsiak, az idei gyengébb év után jövőre milyen csapattal vág neki az együttes.

Németh András vezetőedző elmondta, a legfontosabb, hogy először a meglévő, lejáró szerződésű játékosokat (Siti, Lőwy, Kirsner, Miklosova, Uhrakova, Mravikova) sikerüljön megtartani. Információink szerint Siti Eszter még mindig nem döntött, s annak ellenére, hogy hetekkel ezelőtt az egyik dán tévé már kész tényként közölte, hogy Skandináviába szerződik.

Kézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

Kulcskérdés lehet a kapusposzt is, hiszen Sugár Tímea keresztszalag-szakadást szenvedett, ám úgy tűnik, mindez nem befolyásolja komolyan a következő idényt, hiszen a válogatott hálóőr műtétjét követően két hónapot hagy csupán ki. Visszatér viszont a Vasashoz kölcsönadott Pastrovics Melinda, aki két éve vb-ezüstöt nyert a junior válogatott kapusaként. A másik két Angyalföldre kikölcsönzött játékos, Blaskovits Adrienn és Kamper Olívia egyelőre marad a Vasasnál.

Ami a további erősítést illeti, a hírek szerint a Fradi is „ringbe száll” a debreceni Szűcs Gabrielláért, akit már évek óta csábít, ám a fiatal átlövőt még egyéves szerződés köti a hajdúságiakhoz. A kivásárláshoz viszont nincs pénz - kérdés, a másik titkos kérő, a Cornexi képes lesz-e elhappolni a játékost a vetélytárs orra elől?

Maglódi Lajos szakosztály-igazgató szerint a klub anyagi helyzet sem valami fényes, az idei szezon zökkenőmentes lezárásához még 35 millió kellene, ám a szponzorok nem tolonganak, s az önkormányzat sem segít.

A nyári tervek szerint ismét lesz Herz-kupa; az augusztus 15-17-i tornára a lengyel MKS Lubella Montex Lublin, a szlovén Krim ETA N. Roberts Ljubljana, és az osztrák Hypo kapott meghívást, tartalékként pedig a norvég Nordstrand Oslo áll készenlétben.