Társoldalunk:

Megvan Jasko hokikerete, Sille még nem játszhat

Elhárultak az utolsó akadályok is a divízió I-es jégkorong világbajnokság elől, legalábbis ez derült ki a Magyar Jégkorong Szövetség által tartott utolsó sajtótájékoztatón. A jó hír, hogy a magyar válogatott minden mérkőzése élőben kerül a televízió képernyőjére, és hogy a jégkészítésre 60 óra áll majd rendelkezésre.

A magyar vb-keret

kapusok: Szuper Levente, Budai Krisztián
hátvédek: Tőkési Lajos, Horváth András, Tokaji Viktor, Kangyal Balázs, Svasznek Bence, Szuna Roland, Szélig Viktor, Sille Tamás
csatárok: Palkovics Krisztián, Ocskay Gábor, Kovács Frank, Peterdi Imre, Gröschl Tamás, Ladányi Balázs, Simon Csaba, Majoross Gergely, Fodor Szabolcs, Rajz Attila, Erdősi Péter, Vas Márton
tartalék: Gergely Csaba, Halmosi Tamás (kapus)

A hosszú vita és tárgyalássorozat után szerencsére mindig magyar érdekeltségű mérkőzés élőben kerül adásba a budapesti, divízió I-es jégkorong-világbajnokságról, jelentette be Schulek Csaba, a Duna Televízió sportosztályának vezetője a Magyar Jégkorong Szövetség sajtótájékoztatóján. Pár nappal az április 15-én, kedden kezdődő esemény előtt szerencsére eldőlt, annak ellenére, hogy a Magyar Televíziót nem érdekelte az esemény, a Duna Televízió megegyezett a svájci jogtulajdonossal, s a Sport1-gyel karöltve vállalta a vébé közvetítését.

A tervek szerint az április 17-én, szerdán sorra kerülő Románia, és az április 21-i, Lengyelország elleni mérkőzést a Duna Televízió egyenes adásban közvetíti, a többi találkozó a Sport1-é lesz. Előbbi csatornán minden éjjel 1 órától a nap mérkőzését egészben leadják, míg a Sport1 a román és a lengyel találkozót csúsztatva, 23 órai kezdettel sugározza.

A jégkérdés is megoldódni látszik: a próbajegesítés ugyan rosszul sikerült, de szerencsére a szövetség meg tudott egyezni a Budapest Sportarénával, hogy a korábbi megállapodás ellenére 60 órát kap jégkészítésre, s a munkálatokat egy finn szakember felügyeli majd.

Ezt azt jelenti, hogy az Irigy Hónaljmirigy pénteki koncertjét követően éjjel háromkor már megkezdődik a munka, hogy hétfőn 15 órára kikorcsolyázhassanak az első játékosok a vébé jegére.

Jan Jasko, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya elmondta, nagy baj, hogy még mindig nem tudja, számíthat-e a honosítás előtt álló Sille Tamás játékára. "Egyelőre úgy tűnik, Sille nem játszhat, emiatt csalódott vagyok, de remélem, megoldódik a probléma. Jó a csapatszellem, és ami a legfontosabb, az egészség. A tavalyi jó eredményt kellene megismételni" - nyilatkozta a kapitány, aki elmondta, egyelőre 19 mezőnyjátékost és 2 kapust nevez, s csütörtökig vár. Amennyiben Sille ügye addig megoldódik őt nevezi, ellenkező esetben Gergely Csaba ugrik be a dunaszerdahelyi hátvéd helyett.

A hírek szerint a jegyek 40 százaléka már elkelt, ami főleg annak köszönhető, hogy sokáig úgy tűnt, nem lesz látható a televízióban a világbajnokság.

Pincési László

KAPCSOLÓDÓ CIKK