Társoldalunk:

GYSEV-Pécs rangadó a nőikosár-döntőért

A GYSEV másodszor is legyőzte a Szolnokot a nőikosárlabda-NB I-ben, így az elődöntőben létrejött a MiZo-Pécsi VSK elleni "álomrangadó".

Nőikosárlabda-NB I, az elődöntőbe jutásért, 2. mérkőzés:
Szolnok - GYSEV 56-65 (22-14, 8-19, 13-16, 13-16)
Tiszaligeti Sportcsarnok, 1000 néző
vezette: dr. Vígh, Földházi
Szolnok: DJELMIS 19/12, Szélesy 6, Hibbert 10/6, Farmer 9/3, PEROVIC 10. Csere: Radnóty, Németh 2. Edző: Tapodi Péter.
GYSEV: Bevilaqua 2, BALOGH 16/3, BOGOJEVIC 23/3, SERES 11/3, Alessandra 5. Csere: Zakaluzsnaja 3, Szőke 2, Török 3. Edző: Natália Hejková.
Az eredmény alakulása: 5. p.: 10-4, 8. p.: 16-12, 14. p.: 24-22, 18. p.: 24-31, 25. p.: 39-37, 36. p.: 47-51.
Továbbjutott: a GYSEV, kettős győzelemmel.

Játék
Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!tippelj.hu

Jól kezdett a Szolnok, Djelmis és Hibbert pontjaival biztosan vezettek a címvédő GYSEV ellen az első negyedben: nyolc távoli kísérletéből hat landolt a kosárban. A soproniak részéről Bogojevic tartotta a frontot, a szerb bedobó csapata 14 pontjából kilencet szerzett. A folytatásban nagyobb sebességre kapcsoltak a vendégek, közülük Balogh is elkapta a fonalat, centereik pedig a lepattanózásban javultak fel. Közben a szolnokiak ziccereket hibáztak és kapkodtak, alaposan meglógott tőlük a GYSEV, 17-2-es etapot produkálva. A második negyed utolsó két percében ismét összekapta magát a Szolnok és feljött 30-33-ra.

A fordulást követően Perovic duplával, Djelmis pedig egy nyolcméteres triplával nyitott, emellett öt percig jó csapatvédekezést mutattak be a szolnokiak. Ekkor jól játszottak a hazaiak, de csak rövid ideig, mert Bogojevic újabb pontjaival ismét fordított a Sopron. A záró felvonás 43-49 állásról indult, kapaszkodott a Szolnok, de a bírói felfogás nem nekik kedvezett. Ráadásul ziccereket hibáztak a kék-sárgák, a GYSEV pedig túl erős csapat ahhoz, hogy ezeket a hibákat ne használja ki. A végjátékban ugyan mindent megpróbált a Szolnok, de már nem tudott közel kerülni magabiztos ellenfeléhez.

A GYSEV kettős győzelemmel kiharcolta az elődöntőbe jutást, ahol a Péccsel találkozik, míg a Szolnok a Szegeddel szemben az ötödik helyért veszi fel a harcot.

Tapodi Péter: "A GYSEV és a játékvezetők keretbe foglalták a bajnokságot."

Natália Hejková: "Nagyon boldog vagyok, mert Magyarországon mindenki azt mondta, hogy Szolnokon nehéz nyerni. Külön örülök remek védekezésünknek."

A másik elődöntőben a Soproni Postás a Diósgyőrrel csap össze. A szombaton kezdődő elődöntők az egyik fél két győzelméig tartanak.

Varga Csaba

[origo]

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK