Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség bourges-i tanácskozásán úgy döntött, hogy a hat "alapító" együttesnek 100 ezer euró (24 millió forint) fejében hároméves részvételt garantál a női Euroligában. A 2005-ben kamatostul visszafizetendő összegért a sorozatban kezdettől fogva részt vevő MiZo-Pécsi VSK, a francia Valenciennes és Bourges, a cseh Brno, a szlovák Ruzomberok és az olasz Como bajnoki helyezéstől függetlenül biztosan szerepelhet a küzdelmekben.

Mivel a FIBA kettőben maximálta az egy országból indítható klubok számát, a másik magyar szereplő ősszel az NB I győztese lesz. Ha ez a PVSK, akkor a bajnoki ezüstérmes vághat neki még a versengésnek.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Az elitkategóriában szerepelhet a következő idényben az Európa-kupa első két helyezettje is. A Ronchetti-kupát felváltó sorozat négyes döntőjére április 26-27-én kerül sor az oroszországi Szamarában, ahol a házigazdák mellett a spanyol Canarias, a francia Aix-en-Provence és a görög Ano Lioszia lép pályára.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége és a rivális GYSEV is örömmel fogadta a Pécs "bérletére" vonatkozó döntést: "Elégedett vagyok a FIBA ajánlatával, hiszen ebben az esetben 2006-ig biztosan lesz magyar résztvevő a sorozatban. Sőt, újabban évről évre plusz egy csapatunk is szerepelhet a küzdelmekben, erre pedig csak a francia, az olasz és tavaly a lengyel sportdiplomácia volt képes" - mondta Bodrogváry Iván, az MKOSZ főtitkára.

Szívrohamot kapott az Euroliga-győztes elnök/sport/csapat/kosarlabda/20030414szivrohamot.htmlMagyar kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28842

A PVSK-hoz hasonlóan az idén a negyeddöntőben búcsúzó GYSEV ügyvezető igazgatója, Török Zoltán is sikerként értékelte a rivális 2006-ig szóló részvételi garanciáját: "Jó ez az elismerés a hazai kosárlabdának, hiszen így majdhogynem biztosítva lesz két magyar csapat indulása. Az azonban, hogy a pécsiek valóban képesek lesznek-e leszurkolni a mintegy 24 millió forintot, a következő hetekben dől el."

"Kértük a FIBA-t, hogy fogadjon el bankgaranciát, de ragaszkodott a készpénzhez. Most már a támogatóinkon múlik, hogy sikerül-e előteremtenünk az összeget, amelyet egyébként 2006-ban kamatostul kapunk vissza" - jelentette ki Rózsa Gábor, a klub szakosztályvezetője.