Vágólapra másolva!
A Dunaferr hazai pályán kezd a dán Slagelse ellen a nőikézilabda EHF-kupa döntőjében. Az első mérkőzésre május 10-én vagy 11-én, a visszavágóra egy héttel később kerül sor. Csütörtökig az is eldőlhet, hogy az újvárosiak saját pályájukon vagy a szomszédos jégcsarnokban fogadják-e ellenfelüket.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Kiss Szilárd vezetőedző nem örült annak, hogy együttese, a Dunaferr itthon kezd a Slagelse elleni EHF-kupa fináléban. "Jobb lett volna idegenben játszani a nyitó összecsapást. Riválisunk igazi sztáralakulat, nincs gyenge pontja. Borzalmasan nehéz találkozók várnak ránk."

A hírek szerint felmerült az a lehetőség is, hogy a csapat a saját, 1300 néző befogadására alkalmas terme helyett az 5000-es jégcsarnokban lép pályára. A "költözés" csak akkor felelne meg mindenkinek, ha garantált a telt ház, és több edzésen, valamint mérkőzésen lehetne "belakni" a létesítményt. A padlózat bérlése és az átalakítás maximum egymillió forinttal terhelné meg a női kézilabda-szakosztály kasszáját.

Szrnka Frankfurtba szerződött/sport/csapat/kezilabda/20030415szrnka.htmlSzakított egymással a leszbikus kézi-álompáros/sport/csapat/kezilabda/20030214szakitott.htmlKézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

A csapat már játszott tétmérkőzést a nagyobb teremben: az 1999-es Bajnokok Ligája-sorozatban az osztrák Hypo Niederösterreich elleni elődöntőben és a szlovén Krim NR Ljubljanával szembeni fináléban akkor jó ómennek bizonyult a "csere".

A Slagelsének idén már van magyar tapasztalata: az EHF-kupa nyolcaddöntőjében a Debrecent búcsúztatta úgy, hogy a hajdúságiak lemondtak pályaválasztói jogukról (38-23, 42-29).

A párosítás
Bajnokok Ligája:
L'Eliana Valencia (spanyol) - Krim NR Ljubljana (szlovén)

KEK:
Szpartak Kijev (ukrán) - Besancon (francia)

Challenge-kupa:
Borussia Dortmund (német) - HC Baia Mare (román)

Az első mérkőzéseket május 10-én vagy 11-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik.