Vágólapra másolva!
A német kézilabda-bajnokság tizedik helyén álló TV Grosswallstadt szeretné szerződtetni a Fotex-Veszprém világválogatott irányító-átlövőjét, Éles Józsefet. Horvátországi pletykák szerint egy zágrábi csapat érdeklődik a világbajnok jobbszélső, Mirza Dzomba iránt.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Télen már felröppent annak a híre, hogy Éles József, a Fotex-Veszprém férfikézilabda-csapatának klasszisa távozik a klubtól, ám a KEK-győztes, BL-döntős, vb-negyedik, világválogatott átlövő akkor még hallgatott a marasztaló szóra. Januárban a német Kiel, a HSG Nordhorn és a ThSV Eisenach mellett a francia Grand Lyon is érdeklődött iránta, Éles végül maradt Veszprémben.

A Grosswallstadt kerete

kapusok: Volker Hoffmann, Carsten Lichtlein
mezőnyjátékosok: Michael Petersson (svéd), Marc Malone, Dominik Klein, Michael Jahns, Jacek Bedzikowski (lengyel), Tonci Valcic (horvát), Alexander Mierzwa, Heiko Grimm, Henning Siemens, Bernd Roos, Otto Fetser, Ulrich Wolf.

A legfrissebb hírek szerint azonban nyáron biztosan távozik a játékos, s ezúttal is Bundesliga-klub, a TV Grosswallstadt puhatolózik. (A német gárdának nem idegen a magyar kézilabda, hiszen három éve Dunaújvárosból Décsi Gábort szerződtették.) Éles a sportnapilap kérdésére megerősítette, a hét elején már orvosi vizsgálaton és edzésen is járt Németországban.

Eklemovic májusra magyar lehet/sport/csapat/kezilabda/20030415eklemovic.htmlSiti Eszter Dániába szerződött/sport/csapat/kezilabda/20030410siti.htmlKézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

A Grosswallstadt a 18 csapatos német bajnokságban jelenleg a tizedik helyen áll, a csapatban összesen három légiós szerepel: a svéd Petersson, a lengyel Bedzikowski és a horvát Valcic. Éles helyzete annyiban lehet majd nehéz (persze, csak ha a kontraktus létrejön), hogy a német bajnokságban, egy csapatban csupán két, Európai Unión kívüli játékos szerepelhet, ez a kontingens pedig már a klub rendelkezésére áll. Sőt, a hírek szerint a gárda megegyezett egy 21 éves, izlandi irányítóval, Snorri Gudjonssonnal is, rajta kívül még a junior válogatott kapusa, Kevin Klier érkezik, míg Alexander Mierzwa a Gummersbach csapatához szerződik.

Horvátországi információink szerint lehet, egy világbajnok is távozik Veszprémből: Mirza Dzomba iránt ugyanis Zágrábból érdeklődnek, minden attól függ, sikerül-e megegyezni a játékossal, illetve megoldódnak-e a horvát klub pénzügyi problémái.