Vágólapra másolva!
Vasárnap este 20 órakor Litvánia ellen lép jégre a magyar jégkorong-válogatott a divízió I-es világbajnokság budapesti csoportjában. A csapat a hollandok elleni győzelem és a románokkal szemben kiszenvedett döntetlen után a kazahok elleni "rangadón" 4-1-es vereséget szenvedett, s bár matematikailag nem veszítette még el feljutási reményeit, hogy ez bekövetkezzen, ahhoz már isteni csodának kellene történnie.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Nem is gondol erre Jan Jasko, a magyar csapat szlovák szövetségi kapitánya, aki a vereség ellenére elégedetten nyilatkozott a csapatról, s elismerte, Kazahsztán egészen más szintet képvisel. "Elégedett vagyok a csapattal, ellenfelünk nem hasonlítható össze sem a hollandokkal, sem a románokkal, ez már teljesen más kategória. Tudtuk ellenfelünkről, hogy nagyon jó, de annyi esélyt, mint amit az első harmadban tálcán kínáltunk nekik, nem lett volna szabad. A második szakaszban már több sanszunk volt, sajnos a helyzeteink kimaradtak. Sok játékosomnak még alig van nemzetközi tapasztalata, ezt ellenfelünk tökéletesen tudta és ki is használta" - mondta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón a szakember.

A döntetlen is elég a franciáknak az A csoporthoz
Sima, 6-0-s sikert ért el a francia jégkorong-válogatott Észtország ellen a divízió I-es világbajnokság zágrábi csoportjában, így szinte biztosra vehető, hogy a gall együttes jut a legjobbak közé.
Az 4. forduló eredményei:
Franciaország - Észtország 6-0
Norvégia - Olaszország 5-2
Nagy-Britannia - Horvátország 7-1.
Az állás:
1. Franciaország 7pont
2. Norvégia 6
3. Észtország 4
4. Olaszország 4
5. Nagy-Britannia 3
6. Horvátország 0.

A záróforduló párosítása:
Norvégia - Nagy-Britannia, Olaszország - Franciaország, Észtország - Horvátország



A statisztikák egyébként abszolút arról árulkodnak, minőségi különbség volt a két gárda között. Amíg a magyarok 28 lövést küldtek az ellenfél kapujára, addig a kazahok 47-szer tették próbára Szuper Leventét, aki 43-szor bravúrral védett.

A szombati szünnapot követően ellenfelünk az litván csapat lesz, amely az első két mérkőzésén nagyon kikapott a favorit lengyelektől és a kazahoktól, majd meglepetésre, nagyon taktikus játékkal pontot rabolt a holland együttestől.

Ami a 2002-es hokivébén történt/sport/csapat/20030401amia.htmlMagyar hokisikerek/sport/csapat/20030401magyar.htmlKis jégkorong-história/sport/csapat/20030401kisjegkoronghistoria.htmlA vb menetrendje/sport/csapat/20030331adivizio.htmlJéghokis linkek a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/static/szorakozas,_pihenes,_sport/sport/teli_sportok/jeghoki/

A litvánok 2002-ben a divízió II-es világbajnokság B csoportját nyerték veretlenül, és így kerültek egy osztállyal feljebb. A csapat legnagyobb klasszisa, Dainius Zubrus az NHL-ben szerepel, de a playoff-szereplés miatt nem utazhatott Budapestre, mint ahogy szerencsére Dariusz Kaszparaitisz sem fogadta el a szövetség invitálását.

A jelenlegi válogatottból ketten orosz, hárman pedig fehérorosz csapatban edződnek, a keret nagy részlét azonban a helyi bajnok Elektrenai Energija adja.

Képgaléria a hokivébéről/sport/csapat/20030416friss.html

Ami a magyar elvárásokat illeti: az [origo] szavazásán, amely arra volt kíváncsi, vajon mire mennek Szuperék a vébén közel hétezren voksoltak, s a legtöbben (51 százalék) arra tippeltek, hogy a Jasko-csapat kivívja az A csoportos szereplés jogát. 23 százalék azt várta, hogy a nemzeti együttes közepesen teljesít, 19 százalék abban bízott, ami még most is realitás lehet, hogy a gárda jól szerepel - azaz dobogós helyezést ér el. A legpesszimistábbak, alig 7 százalék, a kudarcot tartotta a legvalószínűbbnek.