Vágólapra másolva!
A papírformának megfelelően, de a vártnál nagyobb különbséggel nyert a Pick Szeged férfikézilabda-csapata a vendég Dunaferr ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Pick Szeged - Dunaferr 38-28 (17-12)
Szeged, 2000 néző
vezette: Dobrovits, Tájok
Szeged: PULJEZEVIC - BERTA 6, Laluska 2, Doros, Mezei 4, Bajusz 1/1, Vadkerti 1. Csere: Perger (kapus), EKLEMOVIC 11, Kotormán 1, BUDAY 8/3, Matic 4/1, Ilyés. Edző: Dragan Djukic.
Dunaferr: Szathmári - Kertész 4, KRIVOKAPIC 14/5, Császár 2, ROSTA 4, Marcinkevicius 2, Grebenár. Csere: Stochl (kapus), Kemény, Sándor, Németh, Bene 2. Edző: Kolics János.
kiállítás: 14, illetve 14 perc.
hétméteres: 7/4, illetve 5/5.
Az eredmény alakulása: 12. perc: 4-6, 15. perc: 8-7, 19. perc: 8-10, 26. perc: 14-11, 33. perc:20-12, 45. perc: 31-19, 51. perc: 32-23, 56. perc: 34-26.

Mit ér a két bajnoki siker a kupában, avagy tovább tart-e a Szeged "Dunaferr-fóbiája"? Ez volt a nap kérdése. De azt is kérdezhették a semlegesek, hogy elbír-e a bajnokság listavezetője a Dunaferr "ifijével".

A Kuzmicsov nélkül felálló vendégek magabiztosan kezdték a meccset, a tizenötödik percig a Szeged ment az eredmény után, sőt még a huszadik minutumban is 10-8 volt a Dunaferr javára. Krivokapicot nem tudták tartani a hazaiak, a balkezes játékos ekkor már a hatodik találatánál járt. Djukic edző riadót fújt, s a szegediek fel is javultak. Az addig is jól "termelő" Eklemovic mellett Buday is egyre többet mattolta az egyébként jól védő Szathmárit. A szünetben már öt góllal vezettek a hazaiak.

A fordulás után tovább tartott a vendégek vesszőfutása, s a 37. percben már felhangzott a hazai B közép részéről a kosárlabda-mérkőzéseken szokásos "tíz, tíz!" kiáltás. Stochl néhány bravúrja szűkítette ugyan az addigra már tizenkettőre nőtt különbséget, de a végjáték újra a Tisza-partiaké volt. Hogy reális a tízgólos különbség, az a két mester nyilatkozatából is kiderül. Mindenesetre az április 30-ai visszavágóra túl sok nyitott kérdés nem maradt.

Dragan Djukic: "Különös mérkőzés volt. Ha sokat is hibáztunk, akkor is nagy különbséget tettünk közé. Inkább a nagy akarat, mint a jó játék hozta a sikert. De még nincs vége, hisz jövő szerdán visszavágó."

Kolics János: "Ha az egész csapatunk kiváló teljesítményt nyújt, akkor sem tudtunk volna nyerni, de így esélyünk sem volt."

Barok István