Vágólapra másolva!
Komoly változáson mehet keresztül a Cornexi-Alcoa nőikézilabda-csapata, amely információink szerint átlövő és edzői poszton is vált a nyári holtszezonban. A legnagyobb veszteség Németh Helga távozása lehet, míg irányítóként a Fradi által is kiszemelt Csenki Judit érkezik Fehérvárra.

Bár még a nőikézilabda-bajnokság jelenlegi szezonja sem fejeződött be, máris megkezdődtek a tárgyalások a következő idényre. Az élcsapatok körül sok a pletyka és a híresztelés, az [origo] ezeket próbálta csokorba gyűjteni.

A bajnok Dunaferrnél már korábban nyilvánosságra hozták a változásokat: a Kiss Szilárd és Mátéfi Eszter edzőpáros 2006-ig marad, Szrnka Frankfurtba szerződik, Borók és Sávolt pedig valószínűleg befejezik pályafutásukat. Az újvárosi együttes egyelőre külföldön puhatolózik, s a hírek szerint román válogatott beállóssal erősödhet a nyáron.

A Herz-FTC csapatánál az már biztos, hogy Siti Eszter távozik a dán FCK együtteséhez, s bár felröppent több dán napilapban is, hogy Farkas Ágnest is kiszemelte a másodosztályból feljutó HS Nord együttese, jelenleg csupán két egykori Viborg-klasszist, Natalija Gyerjuginát és Heidi Astrupot szerződtette a klub. A Fradi új irányítója minden bizonnyal a jelenleg Hódmezővásárhelyen játszó Kocsik Viktória lesz, a másik kiszemelt, Csenki Judit (Vác) ugyanis Fehérvárra szerződött. Kérdéses még Lőwy Dóra megtartása is, a hírek szerint a válogatott balszélsőt a Győr és az osztrák Hypo is csábítja.

Győrött Irina Sirina már aláírt, a jól értesültek több külföldi légiósról is suttognak, ami biztosnak tűnik, az Lovász távozása. A válogatott szélsőt a Vasas és a Cornexi is szeretné megszerezni, utóbbinak annyi előnye lehet, hogy a játékost családi kötelékek fűzik Székesfehérvárra.

A Cornexi együttesénél lehet a legtöbb változás. Jó hír, hogy Kulcsár Anita aláírta 1-1 éves szerződését, annak ellenére, hogy a dán GOG Gudme is élénken érdeklődött a beállós iránt. Információink szerint a legnagyobb veszteséget Németh Helga távozása jelentené, aki személyes problémák miatt távozik a koronázóvárosból, s tárgyal a dán Viborggal, valamint információink szerint a Váccal is. A klub helyére ukrán és román válogatott átlövőket szemelt ki. Vácról érkezik Csenki, s állítólag több ferencvárosi játékos is bejelentkezett a klubnál.

A legérdekesebb azonban az edzőkérdés: a kiszemelt Kovács Péter helyett ugyanis francia szakvezetője lehet a csapatnak (bár felmerült Farkas Józsefnek, a Hódmezővásárhely szakvezetőjének neve is). Ha már a Cornexinél és a trénereknél tartunk: a februárban Fehérvárról menesztett Zsiga Gyula várhatóan Debrecenben köt ki.