Vágólapra másolva!
Lemondott önkéntes száműzetéséről Tanja Logvin, a Hypo Niederösterreich klasszis játékosa, s úgy döntött, visszatér az osztrák nőikézilabda-válogatottba. A csapat legközelebb május 24-én játszik tétmérkőzést: Svédország ellen világbajnoki selejtezőt.

Három év után visszatér az osztrák nőikézilabda-válogatottba Tanja Logvin, a Hypo Niederösterreich klasszis játékosa. Az orosz születésű kézilabdázó az 1998-as Európa-bajnokságon mutatkozott be választott hazája nemzeti csapatában, s utoljára Sydneyben az olimpián játszott a válogatottban.

Visszatérését az Osztrák Kézilabda Szövetség is sürgette, mondván, Ausztria világbajnoki selejtezőn az erősnek tűnő Svédország ellen lép pályára, s nagy szükség lenne az átlövő szereplésére. A válogatottnak egyébként svéd szakvezetője van Ole Eliasen személyében.

"Nagyon örülünk, hogy visszatért közénk, s elfogadta meghívásunkat. Tanja azt mondta, nagyon szeretne ismét Ausztria sikeréért játszani" - nyilatkozta Martin Hausleitner, az Osztrák Kézilabda Szövetség főtitkára. A Nürnberg szélsője, Barbara Strass ujjsérülése miatt nem játszhat, csapattársa, Stefanie Ofenböck viszont megkezdte az edzéseket. Sylvia Strass és Ausra Fridrikas később csatlakozik a kerethez, előbbinek az izlandi bajnoki fináléban még játszania kell az Itrottabandalag Vestmannaeyjar színeiben, utóbbi pedig a dán Slagelsével az EHF-kupa döntőjében érdekelt.

A válogatott május 11-e óta készül együtt, s 17-én, illetve 18-án barátságos találkozón Hollandia ellen méri össze erejét. A két vb-selejtezőre május 24-én (Stockholm, 16.00, vezeti: Kékes Csaba és Kékes Pál) és május 30-án (Bécsújhely, 20.20, vezeti: Goulao, Macau - portugálok) kerül sor.

A vb-selejtezők párosítása:
Bosznia-Hercegovina - Magyarország
Bulgária - Németország
Svédország - Ausztria
Hollandia - Csehország
Fehéroroszország - Szlovénia
Szlovákia - Jugoszlávia
Törökország - Románia
Lengyelország - Spanyolország
Litvánia - Ukrajna.