Vágólapra másolva!
Nehezen indult a mérkőzés, végül magabiztos 11-6-os Honvéd-győzelmet hozott a férfivízilabda-BL Final Fourjának elődöntője. Mivel a másik összecsapáson a szerb Danilo Ikodinovic három találatának köszönhetően 5-4-re nyert a Pro Recco a Mladost Zagreb ellen, a szombati fináléban az olasz csapat lesz a magyar bajnok ellenfele.

A pólóvilág figyelme pénteken és szombaton Olaszországra, azon belül is Genova városára összpontosul: ott rendezik ugyanis a "Final Fourt", magyarán a Bajnokok Ligája négyes döntőjét. A listán szereplő együttesek összesen 13 BEK-trófeával rendelkeznek, egyedül a magyar résztvevő Domino-BHSE nem nyerte el a rangos kupát - ám amióta BL a BL, azóta a mostani négy résztvevő közül még egyik sem végzett az élen.

Verőfényes napsütésben szállt medencébe a magyar bajnok Domino-BHSE és a német Spandau együttese, az első ráúszásnál utóbbi hozta el a labdát, s bár az első kapura lövés a kapu mellé ment, a másodikat pedig Kovács Zoltán kapus védte, a harmadik próbálkozást, Pohlmann révén már sikerrel járt. Álmosan lubickolt a Honvéd, Fodor gyenge lövésén kívül nem akadt dolga Tchigir kapusnak, míg Weissinger már a Spandau második gólját szerezte (0-2).

Mire végre előnybe került a magyar bajnok, Tchigir "húzta le a rolót", Kiss Gergely ziccere után pár másodperccel Fodor lövését is magabiztosan fogta. A hatodik percben Kiss már a kapufát döngette, s a negyed utolsó percében, kihasználva Weissinger kiállítását, Molnár szépített.

A második negyedet jól kezdte a magyar együttes: előbb sikeresen kivédekezte Kovács kiállítását, majd a megúszó Biros kiegyenlítette a hátrányt (2-2). Az ellentámadásnál már nem működött jól a Domino-retesz, Kovács újabb büntetését Savic kegyetlenül kihasználta, s a labdát a bal felső sarokba zúdította. A 11. percben Andruszkiewicz-re orroltak meg a játékvezetők, Sugár büntetett (3-3), majd Schröter a "kígyótérről" viccelte meg Kovácsot. Szívós Márton a családi centerhagyományokat folytatva újra döntetlenre hozta a találkozót.

Félidőben abban reménykedhetett az ember, hogy a szemmel láthatóan fáradó német együttes nem bírja majd a tempót, főleg, hogy a BL-selejtezőben a két csapat már találkozott, s akkor a Honvéd 9-7-re nyert. A fáradtságra a harmadik ráúszásnál azonnal rácáfoltak a németek, hiszen előbb értek a labdához, az első felépített akció azonban már a magyaroké volt, s Kiss Gergely emberelőnyös találatával először vezetett a Kovács-csapat.

Aztán amit Tchigir az elején elvett, azt végre visszaadta: Biros bombája szinte a testén keresztül csorgott a kapuba (6-4). Kovács Zoltán "megirigyelte" kollégája teljesítményét, mert pillanatokkal később lemásolta a mozdulatot Pohlmann lövésekor (6-5). Fodor akcióból újra kettőre növelte az előnyt, majd fél perccel a negyed vége előtt Molnár pattintott góljával 8-5-ös előnyre tett szert a Domino.

A zárónegyedben Szívós végre elhozta a Honvédnek a labdát a ráúszásnál, ezt Bárány két góllal hálálta meg (10-5), majd Molnár négyméteresből demoralizálta a valóban elfáradó Spandaut. Weissinger ugyan még szépített, de az eredmény már nem változott. A szombati, 17.45-kor kezdődő fináléban az olasz Pro Recco ellen már a Bajnokok Ligája-trófea lesz a tét.

"Nagyon nehezen kezdődött a mérkőzés, de szerencsére hamar magukra találtak a fiúk. Talán az is szerepet játszott a kezdeti bizonytalankodásban, hogy régóta nem játszottak tétmérkőzést. Szombaton mindenképpen nyerni szeretnénk" - nyilatkozta az MTI-nek Kovács István vezetőedző.

vízilabda Final Four, 2. elődöntő
Domino-BHSE - Spandau 04 (német) 11-6 (1-2, 3-2, 4-1, 3-1)
Genova, 2500 néző
vezette: Afanaszjev (orosz), Borrell (spanyol)
gól: Molnár T. 3, Biros 2, Bárány 2, Sugár, Szívós M., Kiss G., Fodor, illetve Pohlmann 2, Weissinger 2, Savic, Schroter
emberelőny: 8/4, illetve 7/4
4 m-es: 1/1, illetve 0.