Társoldalunk:

A Dunaferr a hajrában bukta el az EHF-kupát

Nagy lehetőséget szalasztott el a Dunaferr nőikézilabda-csapata, hiszen az EHF-kupa döntőjében legyőzhette volna a nagyképű és formán kívül játszó világsztárokkal felálló dán Slagelsét. A szombati farumi mérkőzés tulajdonképpen az utolsó húsz percben dőlt el, ekkor a rutinosabb és több taktikai elemet felvonultató hazaiak - olykor a durvaságtól sem visszariadva - átgázoltak a fiatalokkal teletűzdelt magyar bajnokon.

Bár így is volt esély a végső sikerhez, most lehetett igazán sajnálni, hogy egy hete Dunaújvárosban csak 27-22-es győzelem született. A fanatikus szurkolóktól nagy segítséget kapó Slagelse végül 27-20-ra, összesítésben pedig 49-47-re diadalmaskodott.

Kiss Szilárd vezetőedző szerint ha együttese a jövőben még több nemzetközi rutint szerez, akkor majd nem követ el olyan hibákat a hajrában, ami most végül vereséget eredményezett. "Szrnkára nagyon figyeltek, és ennek következtében nem dobott gólt. Nem is emlékszem, történt-e ilyen vele a közelmúltban. A többi fiatal is lelkes volt, de talán a nagy tét miatt most nem ment jól a játék. A dánoknál olyan klasszisok szerepelnek, akik posztjukon a világon a legjobb öt közé tartoznak" - mondta a tréner.

Az esti siker után Farumban tűzijátékot rendeztek a győztesek tiszteletére, majd a vasárnap megjelentő néhány lap hősként ünnepelte őket. Nem felejtik megemlíteni, hogy a női kézilabdázásban hagyományos dán-magyar rivalizálásban ismét a vendégek maradtak alul.

A Dunaferre a mostani szezonban még egy feladat vár, a bajnoki cím és az EHF-kupa második hely után következik a Győri Graboplast ETO KC elleni Magyar Kupa-negyeddöntő. Közben a válogatott játékosoknak a következő két hétben a Bosznia-Hercegovina elleni világbajnoki selejtezőn kell helyt állniuk.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK