Vágólapra másolva!
Megkezdte a felkészülést a macedón férfikézilabda-válogatott, amely június 14-én Bitolában és 20-án Veszprémben Európa-bajnoki selejtezőt játszik Skaliczki László együttese ellen. Ellenfelünk nagyon fogadkozik, s új kapitányával komolyan gondolja a továbbjutást.

Az utóbbi hetekben több újdonság is történt a macedón kézilabdavilágában. A macedón kézilabda-szövetség először új elnököt kapott Trifun Kosztovszki személyében, aki sokkal inkább financiális téren jelenthet fellendülést, semmint szakmailag. Kosztovszki ugyanis nem más, mint a Kometal Szkopje női csapatának főszponzora, s ha arra gondolunk, hogy a komoly pénzügyi háttér két éve BL-győzelemhez segítette a klubcsapatot, akkor egyáltalán nem lebecsülendő a mostani ellenfél sem.

Az új elnökség azonnal új szövetségi kapitányt jelölt ki Ljubomir Szavevszki személyében, aki azért nem új fiú, hiszen korábban, 2000-ben egyszer már irányította az együttest. Szavevszki amúgy a szezon során a Metalurg gárdáját irányította, s a bronzéremig vezette. Segítője Sztojan Petrusevszki, a bajnok és kupagyőztes Vardar Vatrostalna szakvezetője lett.

Érdekesség, hogy a sportnapilap információi szerint ismét meghívást kapott a válogatottba a macedón kézilabdázás legnagyobb alakja, az "Évszázad legjobb sportolójának" megválasztott Pepi Manaszkov is, aki többször kinyilatkoztatta, visszavonul, ehhez képest a Vardar Szkopjéval készülő átlövője legutóbb légiósként a görög Filipposz Veriaszban játszott.

A hivatalos, tizenhatos keretben azonban Manaszkov még nem szerepel, visszatérése sokkal inkább tanácsadóként várható, semmint játékosként. Macedónia a felkészülés jegyében június 2-5-e között Görögországban vesz részt, ahol a nemzetközi tornán a házigazda mellett Norvégiával és Törökországgal is megmérkőzik.

A macedón keret
kapusok: Zoran Petkovszki, Petar Misovszki (mindkettő Vardar), Petar Angelov (Pelister)
mezőnyjátékosok: Vancso Dimovszki, Stefce Alusovszki, Kiril Atanaszovszki, Marjan Kolev, Lazo Majnov (mind Vardar), Goran Anasztaszovszki (Prolet), Mite Sztojlov, Braniszlav Angelovszki, Alekszandar Jovic, Ivan Markovszki (mind Zagreb - horvát), Naumce Mojszovszki, Aco Jonoski (mindkettő Pelister), Kiril Lazarov (Fotex)