Vágólapra másolva!
A címvédő magyar nőivízilabda-válogatott kínkeservesen, 3-8-ról fordítva győzött 10-9-re Hollandia ellen a szlovéniai Európa-bajnokság 1. fordulójában. A férfiak is szenvedtek a "tulipánosok" ellen, s csak nagy erőfeszítések árán tudtak nyerni 9-7-re.

nők, B csoport, 1. forduló:
Magyarország-Hollandia 10-9 (2-5, 1-2, 0-1, 7-1)
Ljubljana, Kodeljevo-uszoda, 100 néző
vezette: Eleftheriadis (görög), Rotunno (olasz).
gól: Györe, Pelle 3-3, Primász 2, Zantleitner, Drávucz 1-1, illetve Peerenboom 2, De Bruin 2, Rodenhuis 1, Guint 1, Koot 1, Kuipers 1, Oostendorp 1.

A találkozó első felében nagyon gyengén játszott a magyar csapat, s a rivális ezt remekül kihasználta. Már 8-3-ra is vezettek az esélytelenebbnek tartott hollandok, és ekkor semmi jel nem mutatkozott, hogy Faragó Tamás szövetségi kapitány együttese még fordíthat. Azonban csoda történt, s az utolsó negyedet 7-1-re(!) megnyerve a válogatott megszerezte a két pontot. A mindent eldöntő gólt Györe Anett huszonhat másodperccel a végső sípszó előtt lőtte.

"Mindig is tudtam, hogy jó csapatom van, de ta minden várakozásomat felülmúlták. Csak a nők képesek arra, hogy egyszerre jól és rosszul játsszanak. A holland csapat az első két negyedben kiválóan pólózott, bevallom, féltünk is tőlük. Aztán az utolsó hét percben aztán minden a visszájára fordult" - nyilatkozta Faragó Tamás, a magyar csapat szakvezetője.

"Egy megnyert meccset veszítettünk el, ráadásul az utolsó negyedben. Egyszerűen nem tudom, mi történt játékosaim fejében. Biztosan azt hitték, a győzelem már jön magától, s elfelejtettek gólt dobni. Minden magyar támadás góllal végződött" - búslakodott Paul Peter Metz, a hollandok kapitánya.

A magyar csapat vasárnap 15-kor a házigazdák ellen száll medencébe.

További eredmények:
Oroszország - Németország 11-9 (2-3, 2-1, 3-3, 4-2)

[origo]