Vágólapra másolva!
Az Orosháza férfikézilabda-csapata nehéz anyagi helyzete miatt nem vállalja az indulást a Kupagyőztesek Európa Kupájában. Az együttes a Bajnokok Ligájában részt vevő Veszprém és Szeged mögött a harmadik helyen végzett a Magyar Kupában, így elvileg őt illetné a szereplés joga. A hivatalos visszalépés miatt a szövetség szerdán felkérte a kupanegyedik, NB I B-s Csömört, legyen a beugró.

Bátovszki György, Csömör polgármestere, a sportág nagy rajongója elmondta: a helyi klubban 90 százalékos tulajdonnal bíró önkormányzat képviselő-testülete jövő csütörtökön foglalkozik a témával.

"Addig még egyeztetnem kell a szponzorokkal, a csapat vezetőivel és a szövetséggel. A KEK-indulás akár többmilliós kiadással is járhat" - nyilatkozott Bátovszki.

Amennyiben a Csömör sem vállalná az indulást, a szövetség jelölne ki csapatot. A bajnokságban ötödik s az EHF Kupa-szereplésről az utolsó fordulóban lemaradó Tatabánya egyik, nevének elhallgatását kérő illetékese azt mondta: a klub felkérés esetén nem zárkózik el a nemzetközi kupában való indulástól.

Eddig az biztos, hogy a BL-ben a bajnok Veszprém, valamint az ezüstérmes Szeged, az EHF Kupában pedig a Dunaferr és a Győr vehet részt.