Vágólapra másolva!
Ünnepélyes, egyben sporttörténeti esemény színhelye volt csütörtökön Káposztásmegyer: itt adták át Budapest első fedettpályás jégcsarnok-komplexumát. Demszky Gábor főpolgármester és Dercze Tamás, a IV. kerület polgármestere vágta át az AstraZeneca kétpályás csarnok szalagját.

A csarnok megnyitóján több száz helybéli felnőtt és gyermek is részt vett. A programban nemzetközi korosztályos és öregfiúk-jégkorongtorna, valamint műkorcsolya-bemutató szerepelt. Az első napon nem volt minden tökéletes, ugyanis az edzőpálya jege a csaknem 50 fokos melegben nem fagyott meg teljesen, így ott csak estétől lesznek mérkőzések.

A komplexum közel két év alatt készült el, és fő profilja a jégkorong lesz, de minden jeges sportág versenyeinek otthont tud adni. Ezen kívül - a jégre fektetett különféle borítások révén - bármilyen teremsport űzésére alkalmas. A fő pályán 2500, az edzőcsarnokban pedig 200 néző fér el.

A káposztásmegyeri lesz az egykori hokis szövetségi kapitány, Kercsó Árpád nevével fémjelzett Budapest Stars korosztályos klub hazai pályája. A csarnok június 22-ig foglalt: addig minden nap fellép az olimpiai, világ- és Európa-bajnokokkal érkező moszkvai Jégszínház.