Társoldalunk:

Ujvári és Vilutyte távozik a pécsi kosárcsapatból

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség minden erőfeszítése ellenére egyelőre úgy tűnik, hogy a következő idényben működésképtelen lesz a férfi és női Európa Kupa tavalyi modellje. Az előző szezonban a magyarokat - általános megdöbbenésre - az Északi-régióba sorolták be, amely a nagy távolságok miatt komoly anyagi terheket rótt a nőknél a BSE-re, a Soproni Postásra, a Szolnokra és a Diósgyőrre, illetve a férfiaknál a Kaposvárra és az Albacompra.

"A FIBA versenybizottsága ezért a Déli, a Nyugati és az Északi után most létrehozta a Közép-európai régiót, mire viszont az északiak közölték, hogy így nem vesznek részt a sorozatban. A Nyugati-főcsoport pedig már az előző szezonban sem működött, mivel a meghatározó csapatok inkább a rivális ULEB Kupában indultak - mondta Bodrogváry Iván, a szövetség főtitkára, hozzátéve: szerdán ezért levélben indítványozta a FIBA-nál a visszatérést a korábbi, összeurópai modellhez.

Újdonság, hogy a férfiaknál a Bajnokok Kupája a jövőben Európa Liga néven működik majd. "Az aranyérmes Körmend szinte biztosan részt vesz ebben, és elképzelhető, hogy a második helyezett Kaposvár is" - tette hozzá Bodrogváry. A férfi és női Euroliga lebonyolítási rendje változatlan marad, utóbbiban a hároméves "bérlettel" rendelkező MiZo-Pécsi VSK, illetve a visszalépett Soproni Postás helyett várhatóan a GYSEV-Orsi indul majd - egyelőre bizonytalan, hogy milyen néven.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK