Vágólapra másolva!
 

Csömör képviselőtestülete úgy döntött, hogy hatmillió forinttal támogatja a nagyközség férfi kézilabdacsapatát, így minden akadály elhárult a KEK-indulás elől.

Minden további felmerülő költséget a klubot működtető kft.-nek kell kigazdálkodnia, mondta Bátovszky György polgármester. A pénzügyi gondokkal küszködő Orosháza visszalépése után a magyar szövetség kérte fel a KEK-szereplésre a csömörieket, miután a rivális, valamint a Bajnokok Ligájában induló bajnok Veszprém és az ezüstérmes Szeged mögött 4. lett a kupában. Az EHF-kupában a Dunaferr és a Győr vehet részt.

A most megítélt összeg mellett a helyi kézilabda-utánpótlás négymillió forintot kapott.

(MTI)

Monika Kovacicova, a Békéscsaba jobbszélsője két évre aláírt a Győri Graboplast ETO nőikézilabda-csapatához. Korábban Borbás Rita (Esztergom) és Juhász Gabriella (Debrecen) érkezett a győri együttesbe.

A klub vezetése továbbra is tárgyal a leendő légiósokkal, de a hírek szerint a Zilah román válogatott klasszisa, Valeria Motogna hiába érkezne, a Silcotub nem engedi. A másik kiszemelt, a szerb Knezevic ugyan a saját játékjogával rendelkezik, de egyelőre megfizethetetlen.