Vágólapra másolva!
A skót csapat nyerte a siófoki Pilsner Urquell Rögbi Hetes Grand Prix-t, amelyet múlt hét végén szerveztek. Ez a rendezvény nemcsak az év legjelentősebb sporteseménye volt a rögbirajongók számára, hanem valódi show-t láthattak a látogatók. A magyar csapat hősies küzdelem után a tizedik helyen végzett.

Az első helyért a skót hetes csapatnak a francia válogatottal kellett megküzdenie, a brit szigetekről érkezett csapat 14-12-re nyert. A bronzéremért a svéd és a cseh csapat játszott, végül a skandinávok 21-12-es végeredménnyel állhattak fel a dobogó harmadik fokára. Az ötödik helyet a horvátok szerezték meg - legyőzve a szerb-montenegrói gárdát. A magyar válogatott a tizedik helyen végzett.

"Ez a torna nemcsak azért volt különleges, mert egy, Magyarországon még kevéssé ismert, különleges sportot mutatott be, hanem azért is, mert most első alkalommal zajlott olyan sportesemény, ahol a volt Jugoszlávia utódállamai együtt szerepeltek. A csapatok sportszerűen az esemény többi gárdájához hasonló módon mérték össze erejüket" - mondta Bodon György, a rendező Euro Sports Marketing ügyvezető igazgatója.

A Rögbi 7-es a hagyományos rögbi látványosabb változata, amely jobban alkalmazkodik a mai kor követelményeihez és elvárásaihoz. Nem véletlen, hogy már a hagyományos rögbi-nagyhatalmakat is meghódította, és egyre inkább felfigyelnek rá a világ minden pontján, ami már csak azért is fontos, hiszen a 2004-es olimpián bemutató jelleggel szerepel, 2008-tól pedig véglegesen felkerül az ötkarikás műsorba.

Mára már Magyarországon is egyre népszerűbb a rögbi ezen változata. Ezt a versenysorozatot először 1999-ban szervezte meg Magyarországon a Magyar Rögbi Szövetség. Az idei torna a negyedik Grand Prix volt, amelyet a szervezők reményei szerint jövőre újabb verseny követ.

A magyar csapat eredményei
B csoport:
Magyarország - Csehország 5-29 (5-12)
Magyarország - Ausztria 12-14 (7-7)
Magyarország - Bosznia-Hercegovina 7-14 (0-7)
Magyarország - Skócia 0-47 (0-33).

A csoport végeredménye: 1. Skócia 12, 2. Csehország 10, 3. Bosznia-Hercegovina 8, 4. Ausztria 6, 5. Magyarország 4

a helyosztók
döntő:
Skócia - Franciaország 14-12 (7-7)

a 3. helyért:
Svédország - Csehország 21-12 (14-0)

a 5. helyért:
Horvátország - Szerbia és Montenegró 47-5 (26-5)

a 7. helyért:
Bosznia-Hercegovina - Ausztria 24-14 (7-14)

a 9. helyért:
Szlovénia - Magyarország 38-5 (19-5)