Vágólapra másolva!
A bajnoki bronzérmes Albacomp kosárcsapata a tavaly Dombóváron remeklő amerikai Spivey, valamint a Szegedről érkező Nyilason kívül eddig nem szerződtetett új játékost jövő évi keretébe. Mivel Lapovval szerződést hosszabbítottak, már csak egy légiós helyre kerestek - és találtak is megfelelő jelöltet a fehérváriak: az amerikai Tory Walkerrel állapodott meg az Albacomp.

Moseley, Lukjanec és Hart, a fehérváriak tavalyi bedobói nem teljesen válthatták be a reményeket, erre lehet következtetni abból, hogy egyiküket sem marasztalták, magasbedobó posztra új jelöltek voltak Fehérváron. Most úgy tűnik, egyiküket megfelelőnek tartja a szakmai vezetés: az amerikai Tory Walkerrel megállapodott az Albacomp.

Walker 1979 augusztusában született, még nincs tehát 24 éves, és eddig egyetlen európai szezont tudhat maga mögött. Igaz, az jól sikerült neki, hiszen 2002-ben a szlovén Privovarna csapatával Koracs-kupa elődöntőt játszott.

Mint azt Kegye Roland, a játékos magyarországi szerződését intéző menedzser elmondta, Szlovéniában a bajnokságban 17, az Adria-ligában 16 pontos átlaga volt Walkernek, aki a legutóbbi szezonban visszatért Amerikába, és az NBDL-ben a Greenville csapatában játszott.

A fehérváriak augusztusban előbb tesztelhetik, majd, ha elégedettek lesznek vele, a csapat edzőtáborába már Albacomp-játékosként utazhat. Érdekesség, hogy egyetemi évei alatt együtt játszott Spivey-val, így a két amerikai alighanem jól megérti majd egymást Farkas Sándor csapatában.

Somos Zoltán