Vágólapra másolva!
Rosszul játszott, így nem is nyerhetett a magyar nőivízilabda-válogatott a hétfő éjszakába hajló meccsen az olimpiai bronzérmes oroszok ellen, s ennek szomorú következményeként nem jutott a vb legjobb négy csapata közé Faragó Tamás együttese.

A negyeddöntőben:
Oroszország - Magyarország 8-6 (3-1, 3-1, 1-1, 1-3)
góldobók:
Szmurova 4, Turova 2, Konuh, Salimova 1-1, illetve Stieber, Drávucz 2-2, Rédei, Valkay E. 1-1

Rémesen indult az éjszakai vízilabda-ütközet, magyar hibákra háromszor is orosz gól volt a válasz, még jó, hogy Stiebernek, a csapatkapitánynak közben egyszer sikerült átlőnie a rivális zónáját (1-3). Az idősebbik Valkay lány, Erzsébet találatára megint volt orosz válasz, mi több, három is, így - Szmurova majdhogynem a félpályáról célba talált bombája nyomán - már néggyel vezetett az ellenfél a félidőben (2-6). Kezdett idegesítővé válni a helyzet...

A harmadik játékrészben sem akart javulni a magyar csapat meglehetősen gyatra támadójátéka, törvényszerű volt az újabb orosz gól, ami - Rédei találata (3-7) ellenére - megpecsételte a Faragó-csapat sorsát. Különösen, hogy a negyedik negyedben két hatásos Drávucz-löket és egy megkésett Stieber-gól dacára is az addigi fantázia nélküli, enervált játékát nyújtotta a gárda, a szomorú vég nem is lehetett más, mint 8-6-os vereség.

Ez azt jelenti, hogy a Világkupa-győztes, világ- és Európa-bajnoki második helyezett magyar válogatott csak az 5-8. helyért folytathatja, mégpedig szerdán 13.15 órától a sydneyi olimpiai bajnok ausztrálok ellen.

A korábbi negyeddöntő mérkőzéseken:
Egyesült Államok - Ausztrália 8-4
Olaszország - Hollandia 13-11
Kanada - Spanyolország 9-8