Vágólapra másolva!
Dusan Kapusta, a Dunaferr szlovák vezetőedzője lett a magyar jégkorong-válogatott új szövetségi kapitánya. Munkáját Palla Antal, egykori kitűnő játékos segíti majd.

A 42 esztendős szakember a dunaújvárosiakkal nyert már bajnokságot és Magyar Kupát. A nemzeti együttesnél eddig másodedző volt honfitársa, a nyáron hazatért Jan Jasko mellett. Megbízatása a 2004 novemberében esedékes olimpiai selejtezőtorna végéig szól. Kapusta debütálása a szeptember 5-7. közötti olaszországi viadal lesz, ahol a házigazda mellett a szlovén és a lengyel gárda az ellenfél.

A múlt hónapban megválasztott elnök, Studniczky Ferenc azt is bejelentette a sportág új fővárosi fellegvárában, a káposztásmegyeri AstraZeneca-jégcsarnokban tartott sajtótájékoztatón, hogy a nemrégiben felállt elnökség tervei és reményei szerint a következő három évben 2-4 új fedett pálya épül az országban.

"Ez a hoki egyetlen, fejlődést előmozdító útja" - jegyezte meg. "Szeretnénk továbbá, hogy a bajnokság élvonalában 4-6, stabil gazdasági háttérrel rendelkező csapat venne részt. Az utánpótlás-fejlesztési koncepció része pedig, hogy a sportág csatlakozzon a Héraklész-programhoz."