Vágólapra másolva!
Öt magyar kézilabdacsapat volt érdekelt az európai kupák keddi, bécsi sorsolásán. Minden párharcban az első mérkőzésre október 11-én vagy 12-én kerül sor, a visszavágókat pedig egy héttel később rendezik.

A női Bajnokok Ligájában a Ferencváros a görög Anagenniszi Artasz és a holland Zeeman Vastgoed párharc győztesével mérkőzik a legjobb 16 közé jutásért, a Dunaferrt kiemelték. Az esélyeket illetően a nyáron alaposan átalakult budapestiek minden bizonnyal előbbi együttessel találkoznak majd, az első felvonásra a Népligetben kerül sor.

A KEK-ben a kupaújonc Vác a görög Ormi Patrasszal mérkőzik a 16 közé jutásért. Az első találkozónak a Duna-parti város ad otthont.

Az EHF-kupában a székesfehérvári Cornexi-Alcoa a 32 közé kerülésért (a Győri Graboplast ETO KC ekkor csatlakozik a többiekhez) méri össze erejét az osztrák Wiener Neustadttal. A két csapat tavaly a nyolcaddöntőbe jutásért mérkőzött, akkor a magyarok 52-48-as összesítéssel bizonyultak jobbnak. Most Bécsújhely az első összecsapás helyszíne.

A férfiak között az EHF-kupában a Győri Gardénia ETO a litván Lusis Akademikas Kaunasszal csap össze, tét a 32 közé jutás (itt van már a Dunaferr), az első ütközetre idegenben kerül sor.

A KEK-ben a története első nemzetközi kupatalálkozójára készülő Csömört az ukrán Portovik Juzsnéval sorsolták párba. A 16 közé jutásért rendezendő csata első mérkőzésére idegenben kerül sor. Az ukrán gárda tavaly az Orosházát búcsúzatta 60-52-es összesítéssel a 32 közé kerülésért.

A férfi BL-ben már július 15-én sorsoltak, a magyar érdekeltségű csoportok:
E csoport: PICK SZEGED, Sandefjord (norvég), RK Zagreb (horvát), a Granitas Kaunas (litván)-Filipposz Veriasz (görög) párharc győztese
G csoport: FOTEX KC VESZPRÉM, Skjern (dán), Kielce (lengyel), a Fiqas Aalsmeer (holland)-Boszna Szarajevo (bosznia-hercegovinai) párharc győztese