Vágólapra másolva!
Hosszú évek óta idén először rendeznek rangos nemzetközi női válogatott kosárlabdatornát Magyarországon. A hat éve közlekedési balesetben elhunyt Horváth Judit, a PVSK sokszoros válogatottjának emlékére kiírt eseményről kedden tartottak sajtótájékoztatót Pécsett.

A tornára csütörtöktől szombatig kerül sor a Lauber Dezső sportcsarnokban. A résztvevők: a magyar, a horvát, a bosnyák női felnőtt- és a magyar Universiade-válogatott. A két hazai együttes már Pécsett edzőtáborozik, a felnőtt gárda a szeptemberi, görögországi Európa-bajnokságra, az utóbbi pedig az egyetemisták és főiskolások dél-koreai világjátékára készül, amelyre vasárnap utazik el.

Rátgéber László szövetségi kapitány bejelentette, hogy a keretbe meghívott játékosok közül Hagara Zsuzsa és Ujvári Eszter lemondta a válogatottságot, míg az amerikai profi bajnokságban, a Detroit Shocksban játszó Újhelyi Petra csak szeptember közepén tér vissza a tengerentúlról, ezért rá valószínűleg nem számíthat. Török Szilviát pedig klubja, az Orsi-Sopron nem engedte el az edzőtáborba.

A magyar nőikosárlabda-válogatott az Európa-bajnokságig a pécsi viadalon kívül egy-egy görögországi, illetve franciaországi tornán is részt vesz. Görögországba, az Eb-re szeptember 17-én utazik, a kontinensviadal 28-án fejeződik be.

A Horváth Judit emléktorna programja:
csütörtök:
Universiade-válogatott - Bosznia-Hercegovina 16.15 ó
Horvátország - Magyarország 19 ó
péntek:
Horvátország - Bosznia-Hercegovina 17.15 ó
Magyarország - Universiade-válogatott 19.30 ó
szombat:
Universiade-válogatott - Horvátország 15.45 ó
Bosznia-Hercegovina - Magyarország 18 ó