Vágólapra másolva!
Hivatalosan ugyan pénteken a spanyol Ferrobus Mislata ellen búcsúzik az aktív játéktól Pádár Ildikó, a Ferencváros válogatott kézilabdázója, klubja még nevezi őt az idei Bajnokok Ligája-küzdelmekre. A klasszis beállós a jövőben Németh András segítőjeként dolgozik majd az együttes mellett.

Augusztus 15-én kezdődik az FTC háromnapos, hagyományos felkészülési tornája, amely az eddigi névszponzor távozása után elveszítette a Herz-kupa elnevezést, s idén Pölöskei Szörp-kupaként kerül megrendezésre. A rangos tornán a hazaiakon kívül az idei Bajnokok Ligája-győztes szlovén Krim Ljubljana, a 8-szoros BL-első osztrák Hypo Niederösterreich, valamint a BL-negyeddöntős Ferrobus Mislata Valencia vesz részt.

A kupa keretében az első napon, pénteken a Ferrobus Mislata ellen Pádár Ildikót, a csapat olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok, BL-döntős, hatszoros bajnok, hétszeres MK-győztes játékosát, s várhatóan 5-ös számú mezét is visszavonultatják. A bizonyosság azért nem teljes még, mert a klasszis beállóst a klub nevezi a Bajnokok Ligája idei küzdelmeire, azaz elképzelhető, a búcsú nem is annyira végleges.

Örvendetes hír a csapat háza táján, hogy sikerült a tornára megnyerni egy névadó szponzort is, s nem elképzelhetetlen, hogy a Zala megyei Pölöskei Szörpüzem a továbbiakban is támogatja majd a sikeres szakosztályt.

Ami a kupaellenfeleket illeti, a spanyol Mislata komoly erőt képvisel, bár két kulcsjátékosa is távozott: Sorina Teodorovic a német másodosztályú DSC Oldenburghoz ment, míg a francia Stephanie Ludwig a Metzbe szerződött. Az osztrák Hypo Niederösterreich is komoly vérveszteségeket szenvedett, hiszen az anyai örömök elé néző Balogh Beatrix mellett nem számíthat a távozó macedón szélső, Tarculovska és a Ljubljanába távozó világklasszis, Tanja Logvin játékára sem. Az érkezők között a legismertebb név a ferencvárosi Lőwy Dóra és a Kaproncáról visszatérő Anda Bilobrk.

A BL-címvédő Ljubljana erősségét a tavalyi eredmény alapján nem lehet vitatni, de a gárda tovább erősödött. Nem is akárhogyan, hiszen a már említett Logvin mellett a szlovénekhez szerződött a világ egyik legjobb kapusa, a norvég Cecilie Leganger, illetve a legjobb beállós, az orosz Ludmila Bodnyeva is. Sőt, a klub tárgyalásokat folytat az ukrán Marina Verheljukkal is.

A Pölöskei Szörp Kupa programja
péntek
14.30: Hypo Niederösterreich (osztrák) - Krim NR Ljubljana (szlovén)
16.30: Ferrobus Mislata (spanyol) - Ferencváros

szombat
16.00: Ljubljana - Mislata
18.00: Ferencváros - Hypo NÖ (sport1)

vasárnap
16.00: Hypo NÖ - Mislata
18.00: Ferencváros - Ljubljana (mtv2)