Vágólapra másolva!
Ezúttal sem sikerült a bravúr a junior nőikézilabda-világbajnokságon. Két esztendővel ezelőtt a magyarországi, most pedig a macedóniai vébén került egymással szembe a magyar és az orosz női válogatott, s ahogy 2001-ben, úgy most is kettő góllal a keleti gárda diadalmaskodott.

Junior nőikézilabda-világbajnokság, döntő
Oroszország - Magyarország 26-24 (15-13)
Ohrid, 3000 néző
vezette: Ramisevski, Nikolovski (macedónok)
gól: Turey 8/1, Posztnova 5, Rvacseva 4, Poljenova 3, Csaplina 3, Mocsalina 2, Uszkova 1, illetve Bulath 12, Szűcs 5, Mörtel 3, Jenőfi 3, Szabó 1
kiállítás: 2, illetve 6 perc
hetes: 2/1, ill. -/-

Volt miért visszavágnia a magyar junior nőikézilabda-válogatottnak a macedóniai világbajnokság döntőjében, hiszen a fináléba az az orosz válogatott került, amely az utóbbi évek korosztályos találkozóin sorra elagyabugyált bennünket. Így történt ez két évvel korábban, a magyarországi vébén is, akkor a Csauszova vezette keletiek 29-27-re nyertek, de a tavalyi Eb-n sem járt nagyobb szerencsével az akkor még kovács péter irányította együttes.. A mostani vb-n is összecsapott már egymással a két gárda, a középdöntőben a tartalékos csapatok csatáját szintén az oroszok nyerték 32-25-re.

A mérkőzést az oroszok kezdték jobban, 3-0-re elhúzott a gárda, s Bulath Anita révén az első magyar találat csupán a harmadik perc elején esett. 10-10-ig tartotta is magát Magyarország, Bulath továbbra is remekelt, ám a félidőt mégis az ellenfél zárta 15-13-as előnnyel.

Mörtel a vb-válogatottban

A vb-válogatottja: Woltering (német) - D. Golubic (horvát), Mörtel (magyar), Rvacseva (orosz), Brusuen (norvég), Oumba (kongói), Turey (orosz).
A világbajnokság legjobb játékosa az orosz Emilija Turey, legjobb kapusa a német Clasa Woltering, gólkirálynője pedig a brazil Milene Tigueiredo lett 75 góllal.



Kovács László szövetségi kapitány: Gratulálok a győztesnek és saját csapatomnak is, mert remekül küzdött a jóval erősebb orosz csapat ellen. Ha csak a küzdőszellemet értékelnék, akkor megérdemeltük volna a győzelmet.

Levon Akopjan, orosz szövetségi kapitány: Köszönet a macedón szurkolóknak, támogatásuk nélkül talán nem nyertük volna meg a világbajnokságot. Győztünk, mert szinte házigazdaként játszhattunk.

A 14. junior nőikézilabda-világbajnokság végeredménye:
1. Oroszország
2. Magyarország
3. Norvégia
4. Horvátország
5. Németország
6. Svédország
7. Dánia
8. Macedónia
9. Korea
10. Portugália
11. Románia
12. Csehország
13. Lengyelország
14. Kongó
15. Brazília
16. Kína
17. Japán
18. Szerbia-Montenegró
19. Algéria
20. Uruguay