Társoldalunk:

Szlovákiában nyert kézitornát a Loki

Veretlenül nyerte meg a michalovcei nőikézilabda-tornát a DVSC-Valdor együttese. Balogh Zoltán tanítványai egyedül a házigazdákkal nem boldogultak, a másik három ellenfelet simán győzték le.

"Nagyon hasznosnak értékelem a mögöttünk lévő egy hetet. Lillafüreden az egyik szponzorunknak köszönhetően nagyon jó körülmények között, napi három edzéssel készülhettünk, s emiatt meglehetősen fáradtan, néhány játékos kisebb sérülése és betegsége miatt pedig viszonylag szűk kerettel érkeztünk meg Szlovákiába. Úgy érzem, a hozzánk hasonló erősségű csapatokat felvonultató torna bizonyította, hogy sikerült kialakítani egy ütőképes vázat, amelybe majd a hazatérő ifisták és juniorok is beilleszkedhetnek. Különösen az utolsó meccsen voltam elégedett a lányokkal, a lengyelek ellen ugyanis a mögöttük lévő fárasztó napok ellenére mind kondicionálisan, mind pedig morálisan magas színvonalú produkciót nyújtott a gárda" - értékelte a Hajdú-bihari Naplónak Balogh Zoltán, a Loki vezetőedzője.

A torna legjobb kapusának Irina Szamozvanovát, a legszebb játékosnak pedig Madai Petrát választották. A gárda a hét végén újabb tornán vesz részt, Nagybányán a házigazda mellett a Kolozsvár és a Constanca lesz az ellenfél.

Marad a névszponzor

Újabb egy évig DVSC-Valdor néven szerepel debreceni nőikézilabda-csapat. A támogatás anyagi részleteiről mindössze ennyit tudni, a folyósítandó összeg ezúttal kevesebb lesz, mint az elmúlt szezonban.

Eredmények
DVSC-Valdor - Vác 29-26 (13-13)
a debreceniek gólszerzői:
Latakaite 6, Trbojevics 5, Kereki, Szabados, Ariton, Nagy 3-3, Galai, Madai, Orbán 2-2.

Michalovce (szlovák) - DVSC-Valdor 25-25 (14-13)
gól:
Latakaite 6, Orbán 5, Madai 4, Kereki, Szabados 3-3, Ariton 2, Trbojevics, Galai 1-1.

DVSC-Valdor - Veseli (cseh) 34-23 (17-10)
gól:
Madai 6, Latakaite, Szabados 5-5, Nyilas, Kereki, Ariton 4-4, Galai, Trbojevics 3-3.

DVSC-Valdor - Bielszowice (lengyel) 26-21 (10-8)
gól:
Galai 8, Latakaite, Trbojevics, Nagy 4-4, Madai 3, Ariton 2, Nyilas 1.

A torna végeredménye: 1. DVSC-Valdor 7 pont, 2. Michalovce 6, 3. Bielszowice 5, 4. Vác 2, Veseli 0.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK