Társoldalunk:

Duncanék visszavágtak Argentínának

Az Egyesült Államok visszavágott a tavalyi világbajnokságon elszenvedett vereségért Argentínának az amerikai kontinens Puerto Ricóban zajló olimpiai kvalifikációs kosárlabda-tornájának második csoportkörében.

A vb-ezüstérmes dél-amerikai csapat a várakozásoknak megfelelően végig komoly ellenállást tanúsított az Egyesült Államok NBA-sztárokból álló együttese elleni mérkőzésen, amely hat és fél perccel a lefújás előtt még döntetlenre állt (74-74). Az ezúttal az Indiana Pacers legjobbja, Jermaine O'Neal vezérelte Dream Team az utolsó percekben aztán ellentmondást nem tűrően játszott, s nyolc ponttal győzött.

Az amerikaiak legjobbja O'Neal és az NBA-bajnok San Antonio Spurs centere, Tim Duncan volt. Előbbi 22 pontot és 10 lepattanót szerzett, utóbbi 19/9-es mutatóval zárt. Az argentinoknál Fabrizio Oberto volt a legeredményesebb 17 ponttal, és csak egyetlen ponttal maradt el tőle Duncan csapattársa, Manuel Ginóbili és Anders Nocioni is.

A továbbra is százszázalékos Egyesült Államok újabb győzelmével már biztosan megnyerte a második csoportkört, s ezzel az elődöntőbe jutott. A torna első három helyezettje szerez indulási jogot az athéni olimpiára.

Eredmények:
Egyesült Államok - Argentína 94-86
Venezuela - Mexikó 98-95
Puerto Rico - Dominikai Köztársaság 94-61
Kanada - Brazília 101-97

A csoport állása:
1. Egyesült Államok 10 pont
2. Argentína 8
3. Kanada 8
4. Puerto Rico 8
5. Brazília 7
6. Mexikó 7
7. Dominikai Köztársaság 6
8. Venezuela 6.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK