Társoldalunk:

Fáradtan is Kásásék voltak a legjobbak

Nem egészen egy hónappal a fényes magyar sikert hozó barcelonai világbajnokság után megint dolguk akadt a magyar vízilabda-szurkolóknak: a második Világligán diadalmaskodó válogatottunkat ünnepelhették. Kemény Dénes, az immáron a Magyar Köztársaság Középkeresztje polgári tagozata kitüntetéssel elismert szakvezető a keddi érkezés után elmondta: a férfivízilabda-válogatott élete mára olyan szinten közüggyé vált, hogy lényegében nincs is magánéletük a pólósoknak. Varga Tamás, a Vasas 28 éves játékosa úgy véli, a mostani döntőt tartja élete eddigi legjobb meccsének. A másik vasasos, Kásás Tamás szerint még szerencse, hogy nyertek, ugyanis kissé leeresztettek a vb után.

Kemény Dénes a manhattani Eisenhower Park uszodájának nézőterén zsúfolásig megtöltő amerikai magyarok megható szurkolását említette nyilatkozata elején:

- Azt sejtettük, hogy sok magyar lesz a lelátókon, de a honfitársi szeretetnek ez a túláradó megnyilvánulása minden várakozásunkat felülmúlta. Egyszerűen nem engedhettük meg magunknak azt a luxust, hogy ilyen szurkolók előtt ne nyerjünk.

- Pedig a kiutazás előtti utolsó kétkapus edzés botrányszagúra sikeredett...
- Igen, s nehogy bárki is azt higgye, hogy csak színjáték volt a meccs utáni elégedetlenségem. Egyébként roppantul sajnálom, hogy az egész magyar sajtó s ezen keresztül a közvélemény is tanúja lett az ott elhangzottaknak. Egy csapat - akárcsak egy család - életében vannak olyan pillanatok, amelyek nem tartoznak a külvilágra. Azonban be kell látnom: a magyar vízilabda-válogatott élete mára olyan szinten közüggyé vált, hogy lényegében nincs is magánéletünk.

- Kiss Gergő az egyik amerikai internetes honlapnak azt nyilatkozta, hogy a válogatott 80 százalékos formában volt a vb-hez képest. Ön is így látja?
- Nem tudom, hogy hány százalékos formában voltak a srácok, de tény, hogy a világbajnokság utáni kéthetes pihenő alatt valóban leépültek. Megjegyzem, majdnem rá is fizettünk: az USA elleni elődöntőt kis híján kiengedtük a kezünkből 5-1-es vezetésünk után.

- Ellenünk fújtak a bírók? Engedték az amerikaiak verekedős stílusát?
- Az amerikai meccs borzasztó durva volt, ám a döntőre változott a játékvezetői felfogás. Értsd: akkor már csak egy picit fújtak az olaszok javára, de alapjában véve jól bíráskodtak.

- Van mit bepótolni sportdiplomáciánknak...
- Szerintem a legjobb sportdiplomácia az erős magyar válogatott. Ez csak rajtunk múlik. A másik az lenne, ha sikerülne elérnünk: legyenek gyengébbek az ellenfelek. Sajnos azonban azok bivalyerősek.

- Mikor kezdik az olimpiai felkészülést?
- A közvetlen edzések január másodikán indulnak, terveim szerint egy mátraházai edzőtáborozással. Éppen ezért szeretném elérni, hogy karácsony és szilveszter között ne legyen semmiféle programjuk a játékosoknak, jó lenne, ha szeretteik körében töltődhetnének fel a nyolc hónapos nagy menetelésre.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK