Vágólapra másolva!
A hét végén rajtol a német férfikézilabda-bajnokság, amelyben idén sem lesz magyar játékos. Szilágyi Viktor révén ugyan lesz magyar születésű kézilabdázó, ám a TUSEM Essen játékosa évek óta az osztrák válogatottat erősíti. A bajnokság esélyesének a trénerek a Lemgót és a Flensburgot tartják.

Ugyanúgy, mint a tavalyi bajnokság előtt a német kézilabda-élvonal szakvezető tippelhettek a bajnokság végkimenetelére, azaz arra, ki nyeri a 2003-2004-es szezon aranyérmét. A megkérdezett tizennyolc mester közül Noka Serdarusic (Kiel), Peter Meisinger (Grosswallstadt), Michael Roth (Kronau-Östringen), Rainer Niemeyer (Minden) és Jürgen Carstens (Wilhelmshaven) a címvédő Lemgóra voksolt, míg Christian Fitzek (Göppingen), Bob Hanning (Hamburg), Ola Lindgren (Nordhorn) és Rolf Brack (Pfullingen) a Flensburgot tartja a legnagyobb favoritnak. Érdekesség, hog a két csapat idén már megmérkőzött egymással: a német Szuperkupát a Lemgo 32-28-ra nyerte.

Ami a játékoskereteket illeti, az élvonalban nem lesz magyar játékos, miután az újonc Stralsunder HV együtteséből elszerződött az egykori szegedi játékos, Szép Kis Krisztián. A TUSEM Essen csapatában ugyan található magyar nevű játékos, ám Szilágyi Viktor az osztrák válogatottat erősíti, két esztendeje az év játékosának választották Ausztriában.

A másodosztályban azonban található válogatott kézis is: Bendó Csaba Ceglédről szerződött az újonc HBW Balingenhez, a klub (ahogy a Zollernalb Kurier beszámolt róla) már be is mutatta új játékosait.

Az első forduló párosítása
HSG D/M Wetzlar - SG Kronau-Östringen
Wilhelmshaven - TuSEM Essen
HSV Hamburg - Gummersbach
TBV Lemgo - Stralsunder HV
VfL Pfullingen - Flensburg-Handewitt
HSG Nordhorn - ThSV Eisenach
THW Kiel - SG Wallau/Massenheim
GWD Minden - SC Magdeburg
FA Göppingen - Grosswallstadt