Vágólapra másolva!
A magyar férfivízilabda élvonalából a bajnok Domino-BHSE a héten még külföldön túrázik, a címfosztásra készülő Vasas-Plaket-Euroleasing ugyanakkor hazai vizeken igyekszik minél jobb formába lendülni a szeptember 27-én induló ob I-es pontvadászatra, illetve a még előbb, már a jövő hét végén esedékes európai kuparajtra.

"A különböző, klubkereteken kívüli kötelezettségek - a felnőtt, a junior és az Universiade-válogatottbeli szereplések - miatt csak szerdától lesz teljes a csapat, azaz mostantól dolgozhatunk végre együtt a 14 fős teljes kerettel" - mondta hétfőn a Vasas mestere, Kásás Zoltán, aki Görögországból igazolt haza az új szezonra az angyalföldi alakulathoz.

Keze alatt több mint reményteljes gárda formálódhat, hiszen a Varga testvérek, Tamás és Zsolt, továbbá Madaras Norbert alkotta világbajnok trió, aztán az Universiade-győztes Windisch Ferenc, Steinmetz Ádám, no és a 2000. évi ötkarikás aranyérmes kapus, Kósz Zoltán összetételű "maghoz" - többéves nápolyi idegenlégióskodás után - immár csatlakozik a szakvezető világklasszis fia, Kásás Tamás és a szintén olimpiai bajnok, ugyancsak friss vb-aranyérmes és Világliga-győztes Steinmetz Barnabás is.

"Nagy az elvárás velünk szemben, kimondva-kimondatlanul bajnoki elsőséget s kiemelkedően sikeres európai kupaszereplést remélnek tőlünk a Vasas-hívek, a klubvezetés, hadd tegyem hozzá, teljesen érthetően, s mi meg is próbálunk ennek megfelelni" - jelentette ki Kásás Zoltán, aki a szerdát a pasaréti konditeremben kezdi együttesével, majd a Komjádi uszoda következik, s a nagy érdeklődésre való tekintettel a dél körül végződő labdás edzést követően, 12 óra után ő maga és játékosai is állnak a rájuk kíváncsiak rendelkezésére.

A médiafigyelem közepette is nagyon ki kell használnia a Vasasnak a következő napokat - Kásás Zoltán még szombaton is tart majd edzést -, hiszen 16-án már Strasbourgba autóznak, ahol megkezdik a csoportselejtezőt az Euroligában. Az öt rivális, közte az ellenfélként egyedül számottevő szlovén Triglav Kranj, a magabiztos továbbjutást illetően aligha okozhat gondot a piros-kék együttesnek, a kintlét napjait éppen ezért a vezetőedző a csapat minél teljesebb összerázására, már a bajnoki meccseken eredményesen alkalmazható taktikai elemek begyakorlására is fel kívánja használni.