Vágólapra másolva!
Ötgólos előnyt szerzett a görög GAS Anagenniszi Artasz nőikézilabda-csapata a holland Zeeman Vastgoed SEW elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn, így a papírforma alapján a párharc esélyeseként a Ferencváros ellenfele lehet a következő körben. A lengyel Lublin és a horvát Koprivnica már továbbjutott. Madeirán nyert a német Trier, a portugáloknál Brigovácz Nikolett két gólt szerzett.

női Bajnokok Ligája, selejtező, 1. mérkőzés
GAS Anagenniszi Artasz (görög) - Zeeman Vastgoed SEW (Holland) 25-20 (12-10)
Artasz, 500 néző
vezette: Hintenaus, Schneider (osztrákok)
legjobb dobók: Parckova 7, Szőke 6, Skara 5, illetve Hofstaetter 5, Hilster 5, Schouten 4, van de Moolen 4

Csupán ötgólos vereséget szenvedett a holland bajnok Zeeman Vastgoed SEW nőikézilabda-csapata a Bajnokok Ligája selejtezőjének első mérkőzésén Görögországban. A tulipánosok a GAS Anagenniszi Artasznál vendégeskedtek, s 25-20-as vereségükkel még reménykedhetnek a továbbjutásban. A találkozó magyar szempontból azért érdekes, mert a párharc győztese lesz a Ferencváros ellenfele a következő, immáron a csoportba jutásért vívandó fordulóban.

Az első félidőben nagyon meglepte ellenfelét a holland bajnok, amely 9-8-ra még vezetett is, ám a hajrát jobban bírta a görög gárda, s 12-10-es előnyt harcolt ki a félidőben. A második játékrészt remekül kezdte az Artasz, jó védekezésének köszönhetően gyors ellentámadásokkal megzavarták ellenfelüket, s 16-10-re elhúztak.

A Vastgoed azonban nem adta fel, Brenda van der Moolen zsinórban három gólt lőtt, s remekelt a csapat 15 esztendős, ifjúsági válogatott játékosa, az európai kupaporondon most debütáló Nycke Groot is, s a különbség az utolsó tíz percre két gólra csökkent (22-20).

A hajrában aztán elfogyott a tudomány, a vendéggárda már nem tudott több gólt szerezni, Jelena Parckova viszont még szerzett hármat, így az Artasz megérdemelten, 25-20-ra nyert. A hazaiak legeredményesebb játékosa, a hétgólos Parckova volt, mellette a tavaly még a Cornexit erősítő Szőke Szilvia remekelt, s szerzett hat találatot.

"Amikor idejöttünk Görögországba, nem gondoltuk, hogy ilyen remek eredményt érünk el. Otthon kiharcolhatjuk a továbbjutást" - nyilatkozta a csapat válogatott csapatkapitánya, Saskia Roukema a Noordhollands Dagblad című napilapnak.

A férfiak Bajnokok Ligája selejtezőjében a Boszna Szarajevo a selejtező első mérkőzésén 29-21-re nyert a holland Fiqas Aalsmeer ottthonában, így a szombati visszavágó merő formalitás. A párharc továbbjutója a G csoportba kerül, ellenfél a Fotex-Veszprém, a dán Skjern és a lengyel Kielce lesz.

további eredmények, női BL-selejtezők
MKS "Montex" Lublin (lengyel) - BNTU Minsk Region (fehérorosz) 29-25 és 27-22
továbbjutott: a Lublin 56:47-tel

LC Brühl (svájci) - Podravka Vegeta Koprivnica (horvát) 18-42 és 22-33
tj.: a Koprivnica 70-40-nel

Madeira Andebol SAD (portugál) - DJK / MJC Trier (német) 25-29
A hazaiaknál játszó válogatott jobbátlövő, Brigovácz Nikolett kétszer volt eredményes.

Iuventa Michalovce (szlovák) - Rapid Bucuresti 30-30

EHF-kupa, selejtező, 1. mérkőzés
P. Giacomelli Dossobuono (olasz) - Team Eslöv IK Hörby (svéd) 28-27

férfiak, BL-selejtező, 1. mérkőzések
Fiqas Aalsmeer (holland) - RK Bosna Sarajevo (bosnyák) 21-29
legjobb dobók: Ruud Neeft 6, Theo van den Berg 5, Mark Roest 3, illetve Almir Kahriman 7, Sirco Edhem en Emir Sahinovic 4.

Alpla HC Hard (osztrák) - Arkatron Minszk (fehérorosz) 35-17
Haukar Hafnarfjördur (izlandi) - CD de S. Bernardo-Aveiro (portugál) 37-23
Handballclub Tongeren (belga) - MSK Povazská Bystrica (szlovák) 25-26

A HC Granitas Kaunas-Filipposz Veriasz párharc mindkét összecsapását Görögországban, a hét végén rendezik meg. A továbbjutó az E csoportba, a Pick-Szeged, a norvég Sandefjord, illetve a horvát RK Zagreb társaságába kerül.

KEK-selejtező, első mérkőzések:
Cankaya Bel. Ankara (török) - Latsia Nicosia (ciprusi) 36-25
De Groot Groep/ E&O (holland) - Pirin-94 Gotse Delchev Szófia (bolgár) 25-20.