Vágólapra másolva!
Hosszú sérülését követően ismét a norvég nőikézilabda-válogatott rendelkezésére áll Cecilia Leganger. A szlovén Krim Ljubljana kapusa még a tavaly júniusi, Litvánia elleni Eb-selejtezőn sérült meg, térdét operálni is kellett.

2002 júniusában súlyos térdsérülést szenvedett Cecilie Leganger, a norvég nőikézilabda-válogatott világklasszis kapusa. A játékos a Litvánia elleni Eb-selejtezőn vált harcképtelenné, s bár a válogatott kijutott a dániai kontinensviadalra (38-18-ra és 32-17-re verve a balti gárdát), Legangerre már nem számíthatott a szakvezetés

A hálóőr a holtszezonban szerződött a szlovén Bajnokok Ligája-győztes Krim Ljubljanához, s most visszatérhet a válogatottba, amely Horvátország és Szerbia-Montenegró ellen négy felkészülési mérkőzést is vív szeptember 22-28-a között.

Leganger mellett a másik két kapus Mimi Kopperud Slevigen és Katrine Lunde lesz, a nagy sztár, Heidi Tjugum magánéletbeli elfoglaltsága miatt nem állhat Marit Breivik szövetségi kapitány rendelkezésére. "Amióta visszatért Norvégiába, sokkal motiváltabb és sikeréhesebb, mint korábban" - mondta róla Breivik, aki továbbra is számol Tjugum világbajnoki szereplésével.

Nem lehet ott a keretben a térdműtétjét követően lábadozó Tonje Larsen, illetve a kisebb operáción átesett Monica Sandve sem.

A norvég keret
kapusok: Mimi Kopperud Slevigen (Larvik), Cecilie Leganger (Krim Ljubljana), Katrine Lunde (IK Vag)
mezőnyjátékosok: Ragnhild Aamodt (GOG Gudme, dán), Unni Nyhamar Hinkel (Nordstrand), Else-Marthe Sörlie Lybekk (HC Leipzig, német), Karoline Dyhre Breivang (Stabaek), Kristine Lunde (IK Vag), Gro Hammerseng (Ikast, dán), Janne Tuven (Stabaek), Elisabeth Hilmo (Selbu IL), Anette Hovind Johansen (Nordstrand), Linn-Kristin Riegelhuth (Larvik HK), Vigdis Harsaker (Larvik HK), Kristin Börseth (Selbu IL).
biztonsági tartalékok: Ane Brustuen (Gjövik og Vardal), Marte Snorroeggen (Byasen), Renate Urne (Björnar IL), Berit Hynne (Levanger HK).