Vágólapra másolva!
Olyan világklasszis teljesítménnyel, mint amilyet Sterbik Árpád nyújtott, nem lehet rangadót veszíteni. A Fotex férfikézilabda-csapatának szerb kapusának nagyon nehezen tudott gólt lőni a Szeged a negyedik forduló csúcsmérkőzésén, így a hazai pályán játsszó bajnokcsapat, a nyolgólos exszegedi Buday Dániel vezetésével 27-21-re nyert, s megőrizte hibátlan mérlegét.

Férfikézilabda-bajnokság, 4. forduló
Fotex-Veszprém - Pick-Szeged 27-21 (12-9)
Veszprém, 2200 néző
vezette: Kékes P., Kékes Cs.
gól: Buday 8/3, Pásztor 5, Lazarov 4, Zsigmond 3, Nikolic 2, Perez 2, Diaz 1, Dzomba 1, IváncsikG. 1, illetve Bajusz 4, Eklemovic 3, Oláh 3/3, Mezei 2, Berta 2, Habuczki 2, Halász 2, Vadkerti 1, Laluska 1, Józsa M. 1
hetes: 5/3, illetve 6/3
kiállítás: 8, illetve 18 perc

Majdnem napra pontosan hét hónappal ezelőtt, még a 2002/2003-as bajnokság alapszakaszában nem kis meglepetést okozott a Pick-Szeged férfikézilabda-csapata azzal, hogy legyőzte Veszprémben a Fotex együttesét. Ez a siker akár azt is eredményezhette volna, hogy a Tisza-parti gárda legyen a bajnok, pechjükre a rájátszásban már nem jött össze a bravúr sem idegenben, sem otthon...

Az új szezonban teljesen más csapat érkezett vendégségbe, hiszen a kispadról már Kovács Péter dirigálta az együttest, külföldre távozott Kotormán és Doros, míg az irányító Buday Dániel éppen a Fotexhez szerződött. Hazai részről Bartók és Gál sérülés miatt maradt ki, s hiába érkezett a rangadóra Lino Cervar horvát szövetségi kapitány, a kimaradó légiós ezúttal is honfitársa, Slavko Goluza lett.

Mezei találatával a Szeged szerezte meg a vezetést, s még a 7. percben is mindössze négy találat született egyenlő megoszlásban (2-2). A kevés gól a jó védekezésnek és a kiváló kapusteljesítményeknek volt köszönhető, főleg a hazaiak világklasszisa, Sterbik Árpád iparkodott. A szerb válogatott hamburgi túrájáról igazoltan hiányzó hálóőr az első öt percben két ziccert és egy hetest védett, s úgy tűnt, a félidő további részében is csak véletlenszerűen kapott gólokat.

Szegedi részről is dicsérhető volt a védelem, ez Lazarov és Perez góliszonyában nyilvánult meg. A macedón bombázó első találatát a 23. percben szerezte, míg a kubaiból magyarrá avanzsált balátlövő nem is tudta bevenni Perger kapuját. Ennek megfelelően rengeteg helye maradt Budaynak, aki pazar, talpról megeresztett bombáival villogott. A félidőt úgy zárta háromgólos, 12-9-es előnnyel a Fotex, hogy a szegediek éppen három büntetőt hibáztak.

A második félidőt nagyon rosszul kezdte a Pick, bár Oláh végre betalált hetesből, míg a másik oldalon Dzomba másodszor is hibázott büntetőből, a 34. percben a Budayt letaroló Vadkerti piros lapja kicsit megbontotta a vendégcsapat egységét. Dzomba, Pásztor és Lazarov gyorsan kihasználta a megingást (16-10), s a hatgólos előnyről már nem volt visszaút.

Perez megtalálta góllövő formáját, Sterbik nem fáradt el a kapuban, s amikor Laluska harmadik két perces büntetőjével szintén kizárta magát a további játékból, a Szeged sorsa megpecsételődött. A Fotex végül 27-21-re nyert, s továbbra is százszázalékosan vezet a bajnokságban.

Csonti Rudolf, a Fotex másodedzője: "Örülönk a győzelemnek, de nagyon sok helyzetet kihagytunk, így teljesen nem lehetünk elégedettek."

Kovács Péter, a Szeged szakvezetője: "Hajtottunk, küzdöttünk, ez most erre volt elég. A különbség reálisnak mondható, de ha a ziccereket és a büntetőket belőjük, szorosabb eredményt érhettünk volna el."

Pincési László