Vágólapra másolva!
Az Euroliga budapesti selejtezőcsoportjában a BVSC-Brendon a szerdai nyitófordulóban három góllal, 9-6-ra verte a francia Strasbourg együttesét a Szőnyi úton. Belgrádban a Vasas kiütéses győzelmet aratott a holland Amersfoort ellen.

Euroliga, 2. forduló, E csoport:
BVSC-Brendon - S.N. Strasbourg (francia) 9-6 (2-0, 3-2, 1-3, 3-1)
a magyar góldobók: Németh Zs. 3, Vincze 2, Varjas, Gór-Nagy, Kis, Nyéki 1-1.

Nehezen lendültek játékba a csapatok, s bár az első találat a karmester Vincze Balázs révén bő másfél perc elteltével megszületett, a magyar kupagyőztes gólzáporos sikere elmaradt az ellen a francia együttes ellen, amelyet a strasbourgi előselejtezőben a Vasas 15-5-re vert. Ehelyett 5-1-es BVSC-vezetés után 6-5-re, majd 7-6-ra is felzárkóztak a Jäger Gábor személyében magyar légióst is soraikban tudó franciák.

A vasutas csapat végül is a Vincze mellett a másik "nagy öreg", Németh Zsolt gólerősségének köszönhetően hozta a kötelező győzelmet, de nyilvánvaló, hogy a folytatásban ennél többre, sokkal hatékonyabb csapatjátékra lesz szükség. Csütörtökön 18 órától a román Rapid Bucuresti lesz a BVSC következő ellenfele.

A csoport másik meccsén:
Rapid Bucuresti (román) - Polonia Lódz (lengyel) 13-7

Az orosz LukOil Szpartak Volgográd szabadnapos volt.

H csoport:
Vasas-Plaket-Euroleasing - Amersfoort (holland) 16-4 (2-1, 4-0, 5-3, 5-0)
a magyar góldobók: Varga T. 4, Madaras, Varga Zs. 3-3, Steinmetz B., Steinmetz Á. 2-2, Bánhidi, Gombos 1-1.

Kicsit álmosan kezdett a Vasas az Amersfoort ellen. Madaras Norbert vezető gólja után röviddel jött az egyenlítés a hollandok részéről, sőt ezután Kósz Zoltán bravúrjaira és a szerencsére is szükség volt, hogy ne az ellenfél vezessen. A negyed vége előtt Madaras még újból betalált, így 2-1 lett az első játékrész vége.

A második negyedben dőlt el a találkozó, amelyet Kásás Zoltán együttese 4-0-ra megnyert. Ekkor már látszott a magyar és a holland vízilabda közötti különbség. A harmadik és a negyedik játékrészben amolyan edzésjelleget öltött a találkozó. A magyar gárda következő találkozóját csütörtökön 20 órakor játssza a spanyol CN Barcelona Nofer ellen.

A csoport másik két találkozóján:
Partizan Beograd (szerb-montenegrói) - Vuliagmeni NT (görög) 4-2
CN Barcelona Nofer (spanyol) - AVK Triglav Kranj (szlovén) 13-3