Vágólapra másolva!
Közepes színvonalú mérkőzésen, nagy csatában nyerte újabb rangadóját a Dunaferr nőikézilabda-csapata, amely az NB I 8. fordulójában 20-18-re győzött a Ferencváros ellen. A Cornexi simán nyert Békéscsabán, míg a korábban elmaradt Vác-Debrecen mérkőzés újrázásán pontosztozkodás született.

nőikézilabda-bajnokság, 8. forduló
Dunaferr SE - Ferencváros 20-18 (13-10)
Dunaújváros, 1500 néző
vezette: Dobrovits, Tájok
gól: Ferling 7/2, Bulath 4, Nagy I. 3/2, Pálffy 2, Pigniczki 2, Kindl 1, Gáspár 1, illetve Uhrakova 5/1, Mravikova 4, Kocsik 3/1, Pádár M. 2, Kirsner 1, Kamper O. 1, Barna 1, Tóth T. 1
hetes: 5/4, illetve 5/2
kiállítás: 8, illetve 6 perc

Egy-egy kulcsemberét nélkülözve lépett pályára a Dunaferr és a Ferencváros nőikézilabda-csapata a bajnokság nyolcadik fordulójának rangadóján, igaz, amíg a hazaiaknál a labdára lépő és bokáját fájlaló Radulovics Bojana csak a lelátón foglalt helyet, addig a vendégek átlövője, Tóth Tímea speciális maszkjának köszönhetően a kispadon várt arra, hogy akár orrtöréssel is pályára lépjen.

A találkozó úgy kezdődött, mintha a két együttes Guiness-rekordra tört volna, legalábbis, ami a percenként esett gólok számát illeti. Az első találatot Kindl hálószaggató bombája jelentette, s alig telt el két perc, máris 3-2-es eredményt mutatott az eredményjelző. A rossz westernfilmekbe illő jelenetek (azaz tüzelés töltés nélkül) végállomása Pálinger Katalin lett, aki gyors egymásután két ziccert is hárított, s 4-2-re, 6-4-re, illetve 7-5-re is "elhúzott" a bajnokcsapat.

A 10. percben kisebb közjáték paprikázta az amúgy sem idilli hangulatot: Pigniczki rosszul lépett, fájdalmasan esett a parkettra, s zokogni kezdett, ám a súlyosnak tűnő sérülés ellenére a két játékvezető úgy tett, mintha semmi sem történt volna, pedig jószerével már a vendégkispad is üvöltött a pályára. Szerencsére a válogatott irányító sérülése csak látszatra tűnt vészesnek, kisebb pihenő után visszatérhetett. Ám ettől kezdve a Dobrovits, Tájok kettős bármit tehetett, a hazai szurkolók célpontja maradt...

Uhrakova, majd Mravikova 7-7-re még felhozta a Fradit, ám a félidő hajrájában a szlovák beállós kétperces kisbüntetését jól használta ki a Dunaferr, elhúzott három góllal, s a különbséget megtartotta a félidő végéig (13-10).

A második játékrészt még jobban kezdte a hazai alakulat, Bulath és Gáspár találatával 15-10-re módosult az állás, ekkor úgy tűnt, beindul a Kohász-henger. De nem indult, sőt, inkább döcögősebbé vált a játék. Sugár az első félidőbeli indiszponáltság után magára talált, bravúrt bravúrra halmozott, a félidő közepén jószerével egyedül tartotta a csapatot.

A Fradi feljött 17-15-re, s ekkor Németh András vezetőedző is megérezte, lehet keresnivalója csapatának, így pályára küldte Tóth Tímeát is, akinek találatával az 58. percre 19-18-ra módosult az állás. A hajrát azonban a Dunaferr már nem szórakozta el, sőt, Ferling bombája biztosította a győzelmet. Két élcsapat erősen közepes mérkőzését a kevesebbet hibázó hazaiak megérdemelten nyerték, míg a Fradi idei második vereségét könyvelhette el.

Kiss Szilárd, a Dunaferr vezetőedzője: "Amikor kiderült, Bojana nem tudja vállalni a játékot, már tudtuk, nehéz dolgunk lesz. Sajnos be is igazolódott, hogy támadásban nem tudtunk úgy játszani, ahogy szerettünk volna, védekezésünkkel viszont elégedett vagyok."

Mocsai Lajos szövetségi kapitány már világbajnoki szemmel figyelte a rangadót: "A mérkőzést látva megfigyelhető volt, hogy az olimpiai döntős együttesünkből csupán két játékos képviseltette magát, azaz a generációváltás teljes egészében megtörtént. A mérkőzésen a két kapus közti különbség döntött, Pálinger megnyerte a meccset a hazaiaknak. A Ferencváros játékosai túlzottan is tisztelték, kis túlzással egyedül Mravikova megnyerhette volna a találkozót. Ami a vendégek mellett szól, hogy leszűkítve a területet, sok cserével rendkívül komoly ellenállást fejtettek ki, s megszorították a bajnokot."

további eredmények:
Békéscsabai ENK - Cornexi-Alcoa 26-35 (11-17)
Váci NK - DVSC-Valdor 24-24 (13-10).

Pincési László