Vágólapra másolva!
Steinmetz Ádám aranygóljával 12-11-re győzött a Vasas-Plaket-Euroleasing a spanyol Barcelona ellen a vízilabda Euroliga-selejtező belgrádi csoportjában. A Szőnyi úton a házigazda BVSC-Brendon négy góllal, 9-5-re verte román riválisát.

Euroliga, 2. forduló, H csoport:
Vasas-Plaket-Euroleasing - CN Barcelona (spanyol) 12-11 (2-2, 1-2, 3-2, 4-4, 0-0, 1-1, 1-0), aranygóllal
a magyar góldobók:
Madaras, Varga T., Kásás 3-3, Vindisch, Varga Zs., Steinmetz Á. 1-1

Végig szoros mérkőzést játszott Kásás Zoltán együttese világhírű spanyol ellenfele ellen. Mégis, amikor a 4. negyed vége felé két góllal elhúzott a Barcelona, úgy tűnt, hogy elmarad a magyar siker. A találkozó folyamán végig jól játszó és gólerős Madaras azonban négy másodperccel a vége előtt 10-9-es Barcelona-vezetésnél távolról hatalmas gólt lőtt Agylar kapujába.

Következett a hosszabbítás, amelynek 2. félidejében egy-egy gól született mindkét oldalon. Perrone Felipe találatára Vindisch válaszolt nem sokkal a dudaszó vége előtt. Jött a "hirtelen halál", amelyben először a spanyolok jutottak emberelőnyhöz, ám a Kósz Zoltán vezérelte Vasas-védelem a helyén volt. A következő akciónál a magyar csapat került létszámfölénybe és Steinmetz Ádám közelről bebombázta a labdát a hálóba, ami a Vasas győzelmét jelentette.

A csoport további mérkőzésein:
Partizan Beograd (szerb-montenegrói) - Triglav Kranj (szlovén) 15-5
Vuliagmeni (görög) - Amersfoort (holland) 10-5

A Vasas következő mérkőzését pénteken 18.15 órakor játssza a szlovén Triglav Kranj ellen.