Vágólapra másolva!
Bizakodásra okot adó hétvége előtt állnak az európai kupákban érdekelt magyar kézilabdacsapatok. A férfiak Bajnokok Ligájában a Pick-Szeged a norvég Sandefjord vendégeként készül meglepetésre, a Fotex-Veszprém itthon esélyesként fogadja a lengyel Kielce csapatát. A női BL-ben a Fradi 14 gólos előnnyel utazik Artaszba. A férfi KEK-ben a Csömör négy-, a női EHF-kupában a Cornexi hatgólos hátrányról próbál továbbjutni, míg a Győri Tento ETO férfi csapata két nap alatt kétszer is megmérkőzik litván ellenfelével.

Az egyik legnehezebb dolga a Bajnokok Ligájában szereplő Pick-Szeged férfi gárdájának lesz, amely az E csoport nyitó fordulójában legyőzte a görög Filipposz Veriaszt. Ha most a norvég Sandefjord otthonában is diadalmaskodik, nagy lépést tesz a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikének megszerzésére. Persze a Sandefjord számára is különös jelentőséggel bír az összecsapás, hiszen az RK Zagreb otthonában 22-15-ös vereséggel nyitott a gárda egy héttel korábban.

A találkozó videofelvételét látva Kovács Péter vezetőedző szerint akár idegenben is verhető az ellenfél. "Kicsit óvatosan mondanám ki, hogy amit Zágrábban mutattak a norvégok, a szerint verhetőek hazai pályán is. Nagyon fegyelmezett, de egyszerű játékot produkálnak. Azonban senkinek nem szabad abba a hibába esnie, hogy lebecsüli őket, hiszen a norvég kézilabda arról híres, hogy otthon mindig sokkal jobb teljesítményt nyújtanak a csapatok, mint idegenben. A védekezésben mutatkozott meg igazán a csapategységük, amit a kapott 22 gól is bizonyít. Ugyanakkor nagyon keveset lőnek kapura" - nyilatkozta a tréner a Délmagyarországnak.

A Sandefjord TIF kerete
kapusok: Mats Fransson, Stig S. Johansen, Espen Björn Olsen
mezőnyjátékosok: Kristoffer Kleven Moen, Anders H. Pettersen, Kim G. Jacobsen, Geir Jomaas, Stig R. Bekkelund, Aleksander Börresen, Eivind Ellingsen, Thomas Pettersen, Trond N. Amundsen, Kenneth R. Klev, Even Sandnes, Jörgen Hasle Johansen, Andreas Kjölner Hansen, Pal Andre Borgersen, Bjarte Myrhol


A Pick-Szeged péntek hajnalban kelt útra Norvégiába, a sandefjordi összecsapásra szombaton 16.15-ös kezdéssel kerül sor (tv: m2), a játékvezető a Krstic, Ljubic szlovén páros lesz. A csoport másik meccsére (Filipposz Veriasz-RK Zagreb) is szombaton, 18.30-kor kerül sor.

A Fotex-Veszprémnek elvileg nem okozhat gondot a lengyel Vive Kielce elleni siker kiharcolása. A G csoport második fordulójában a Szarajevóban is nyerni tudó veszprémiek ugyan még mindig nélkülözni fogják a Perez, Diaz, Gál triót, de ha sikerül semlegesíteni a vendégek legjobbját, Bieleckit, akkor biztosan gyűjthetik be az újabb két pontot.

A lengyelek utoljára 1998-ban indultak a legerősebb klubtornán, és a svájci Pfadi Winterthur ellen nem élték túl az első fordulót (24-35, 32-27). Tavaly a Challenge-kupa első fordulójában még üggyel bajjal kiverték a görög GAC Kilkiszt, ám a második körben meglepetésre a török Besiktas összesítésben egy góllal jobbnak bizonyult (34-28, 25-32).

A Vive Kielce kerete

kapusok: Rafal Bernacki, Jaroslaw Tkaczyk, Piotr Czopek
mezőnyjátékosok: Karol Bielecki, Andrzej Bystram, Piotr Grabarczyk, Iurie Hiliuc (moldáv), Lukasz Janyst, Filip Kliszczyk, Michal Kubiec, Patryk Kuchczynski, Aleksander Litowski, Robert Nowakowski, Jaroslaw Sieczka, Pawel Sieczka, Pawel Tetelewski, Radoslaw Wasiak, Wojciech Zydron.



A találkozó szombaton 18 órakor kezdődik (tv: Sport1), a két játékvezető, Visekruna és Stanojevic Szerbiából érkezik. A csoport másik mérkőzését (Skjern Handball - RK Boszna Szarajevó) ugyancsak szombaton, 16.15-kor játsszák.