Társoldalunk:

Megsérült a dán kézicsapat irányítója

Egyik legnagyobb sztárja nélkül lép pályára a dán nőikézilabda-válogatott a pénteken kezdődő e-Boks Challenge 2003 elnevezésű négyes tornán, miután Kristine Andersen térdsérülése nem jött rendbe. A holland női válogatott trénert váltott, így a hazai Lucardi-kupára, illetve a párizsi tornára (ahol a Mocsai-csapat is pályára lép) már Olaf Schimpf készíti fel az együttest.

Egyelőre nem tudni, világbajnoki szereplése veszélybe kerül-e, mindenesetre a felkészülés talán legfontosabb tornáját hagyja ki Kristine Andersen, az Ikast és a dán nőikézilabda-válogatott klasszis irányítója. A szőke csillag izomsérüléssel bajlódik, így kénytelen kihagyni a pénteken kezdődő e-Boks Challenge 2003 elnevezésű viadalt.

Nem lehet ott Farumban a norvégok átlövője, Tonje Larsen sem, aki a teniszkönyökhöz hasonló sérüléssel küzd. A Larvik kézise viszont nem a kezét, hanem a lábát fájlalja, jobb térdkalácsa gyulladt be. A hírek szerint Larsen számára a világbajnokság is csak álom maradhat, ami nem jó hír a szakvezetésnek, hiszen a vállműtéten átesett Birgitte Saettem mellett második ászát veszítené el a skandináv gárda.

az e-Boks Challenge 2003 programja
október 24., péntek (Farum)
18.30:
Szerbia-Montenegró - Norvégia
20.40: Dánia - Németország

október 25., szombat (Bröndby)
18:00:
Németország - Szerbia-Montenegró
20:00: Dánia - Norvégia

október 26., vasárnap (Farum)
14:30:
Norvégia - Németország
16:30: Dánia - Szerbia-Montenegró.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK