Vágólapra másolva!
Hatalmas csatát, kevésbé magas színvonalat hozott a nőikézilabda-bajnokság 9. fordulójának csúcsmérkőzése a Kőbányai úton, ahol a bajnokaspiráns Győri Graboplast ETO - a fantasztikusan védő Sirina és a remekül irányító Görbicz hathatós segítségével - idei harmadik idegenbeli rangadóját is megnyerte, ezúttal 25-23-ra verve a Ferencvárost.

nőikézilabda-bajnokság, 9. forduló
Ferencváros - Győri Graboplast ETO 23-25 (11-10)
Kőbányai út, 1000 néző
vezette: Klúcsó, Lekrinszki
gól: Kirsner 6, Uhrakova 6/3, Tóth T. 5, Mravikova 4, Pádár M. 2, illetve Görbicz 8/1, Dokic 5, Mörtel 5, Vérten 3, Mehlmann 2, Bódi 1, Kovacicova 1
hetes: 6/3, illetve 2/1
kiállítás: 6, illetve 10 perc

Eléggé ritkán fordul elő, hogy a Fradi kilenc perc elteltével szerezze meg első gólját egy kézilabda-mérkőzésen, főleg hazai pályán. Nos, a bajnokság 9. fordulójának rangadóján, a Győri Graboplast ETO ellen ez történt, így a hazai zöld-fehérek szurkolótábora szomorúan konstatálhatta, hogy a vendégek pillanatok alatt 3-0-ra elhúztak. Igaz, ehhez nagyban hozzájárult a kiválóan védő Sirina, aki előbb megfogta Kocsik hetesét, majd Mravikova ziccerét, s Tóth Tímea két halovány kísérletét, így Bódi, Dokic, valamint Görbicz révén tehetett szert komoly előnyre a Győr.

Az első Fradi-találatra pontosan 9 percet és 13 másodpercet kellett várni, bár ekkor sem ment minden zökkenőmentesen: Mravikova gyors labdaszerzést követően olyan sebességre kapcsolt, hogy elhagyta a játékszert, ám a "lepattanóra" érkezett Kirsner (1-3). Gyorsan felállt a Fradi, a válogatott balszélső újabb, ezúttal saját térfeléről lőtt góljával már egyenlő volt az állás, sőt, miután két emberhátrányt is kivédekezett a Fradi, Kirsner 17. percben szerzett találata már vezetéshez juttatta a hazaiakat (6-5). 7-5-nél kicsit megállt a hazaiak tudománya, Sugár ugyan mindent elkövetett, hogy ne jöjjenek közelebb a győriek, az ETO újabb 0-3-as szériát produkálva fordított (7-8).

A félidő záró perceiben Mörtel, majd Mehlmann révén tartotta is előnyét a Győr, aztán jött Tóth Tímea (akit Dokic kiválóan semlegesített az első 30 percben), s Pádár Margit, aki az utolsó másodpercben a Fradi javára billentette a félidei mérleg nyelvét (11-10).

Szünetben eltelhetett a hízelgő eredménnyel a fővárosi gárda, ugyanis a második félidőt ugyanolyan botrányosan kezdte, mint az elsőt. A nyitottabb, mozgékonyabb győri védelem rengeteg labdát szerzett, hibára kényszerítve a hazaiakat, míg támadásban az irányító-beállós összjáték magasiskoláját mutatta be a Görbicz, Dokic kettős (13-18).

Meglepő módon Németh András, a hazaiak mestere nem kért időt, inkább az önregenerálódáshoz folyamodott, s igaza lett: a 46. percre Uhrakova mesteri góljával egyenlített a Fradi (19-19), majd Mravikova ziccerével a vezetést is átvette (21-20). A hajrára Sirina és Sugár ismét bemutatott néhány fortélyt a kapuban, az ETO kivédekezett egy kettős emberhátrányt, sőt Mörtel révén még egy káprázatos gólra is futotta erejéből (22-22).

Az utolsó három percnek emberelőnyben indult neki a Ferencváros, ám ezen az estén az előny csak hátránynak bizonyult: előbb Görbicz lőtt lehetetlen mozdulattal bombagólt, majd Mörtel is betalált, így a Győr hullámzó játéka ellenére megérdemelten nyert 25-23-ra. Ezzel az ETO harmadik idegenbeli rangadóján is sikerrel jutott túl, hiszen korábban győzött Dunaújvárosban és a Hypo bécsi csarnokában is, s nagy lépést tett az alapszakasz-elsőség felé.

Róth Kálmán, a Győr edzője: "A mérkőzést háromszor kellett megnyernünk, mert a legendás Fradi-szív révén a hazaiak megnehezítették a dolgunkat. Az őszi elsőségről majd az utolsó, Spartacus elleni meccs után érdemes beszélni."

Németh András, a Ferencváros szakvezetője: "A végjátékban sajnos összeestünk, Tóth Tímea is megsérült. Az ellenfélnek alapvetően több mérkőzést eldöntő egyénisége volt, nálunk csak Sugárt tudom dicsérni."