Társoldalunk:

Kirabolták a kosárszövetség irodáját

A megszűnt Soproni Postást felváltó Röhnisch-Foton Sopron a valós eredményektől függetlenül hetek óta 0-20-as mérkőzéseket játszik a női kosárlabda-bajnokság élvonalában.

A nehéz anyagi helyzetben lévő klubot a női alszövetség hibás címen, ráadásul aláírás és pecsét nélkül értesítette arról a határozatról, mely szerint amíg késik a játékosok járandóságainak kifizetése, addig 20-0-ás összesítéssel az ellenfélnek ítéli oda a mérkőzéseket. A határozat eddig két találkozót érintett.

"Már átutaltunk 1,3 millió forintot a csapattagoknak, akikkel megállapodtunk, hogy a maradék 20 százalékot november közepéig rendezzük velük. A liga levelét október 16. helyett bizonyíthatóan csak 21-én kaptuk kézhez, így a fellebbezésre adott 8 napos határidő még nem járt le. Azt ma küldjük el, a 150 ezer forintos díjjal együtt" - mondta Fűzy András, a klub ügyvezető igazgatója, hozzátéve: úgy véli, a női alszövetség a csapatok érdekeinek képviselete helyett személyes érdekek és ellentétek alapján működik.

A soproniak egyébként várhatóan megóvják a vasárnap, Diósgyőrben 87-61-re elveszített bajnokit. Egy hozzájuk elküldött faxban ugyanis az áll, hogy az MKOSZ elnöksége felfüggesztette a vitatott körülmények között Miskolcra igazolt (és a Fotonnak 10 pontot dobó) amerikai Gwen Jackson játékjogát.

Nyíri Dezső ligaelnök hatáskör nélküli határozatnak nevezte a szövetség állásfoglalását, mondván: felfüggesztési ügyekben mindig a liga fegyelmi bizottságáé az utolsó szó. "Ami pedig az első ügyet illeti, amint megérkezik a soproniak fellebbezése, a tartozások rendezését igazoló papírokkal együtt áttanulmányozzuk, és reagálunk a fejleményekre" - tette hozzá.

Bodrogváry Iván, az MKOSZ főtitkára annyit mondott, hogy az említett faxot csak az érintett Diósgyőrnek és BSE-nek küldte el, illetve hogy a Jackson-ügy lezárásáig nem kíván állást foglalni.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK