Társoldalunk:

Pólós klasszisok Kásás All Star-csapatában

A férfivízilabda-Euroliga nyolcaddöntőjében érdekelt külföldi csapatok közül nyolc ad játékost abba az All Star-válogatottba, amely a szombati budapesti gálamérkőzésen vízbe száll a Kemény Dénes szövetségi kapitány igazgatta olimpiai és világbajnok, Világliga-győztes magyar nemzeti együttes ellen. A külföldi csillagok alkotta gárdát Kemény segítője, Kásás Zoltán állítja össze és vezényli alkalmi kapitányként a Komjádi uszodában 16.30-kor kezdődő összecsapáson.

Kemény Dénes már korábban kijelölte bő keretét, a nemzetközi elitalakulat azonban csak mostanra állt össze, és a meghívások visszaigazolása után úgy fest, hogy nyolc klubcsapat kiválóságai közül válogathat a november 1-jei gálán Kásás Zoltán. A legtöbb pólóst - négyet - a világ egyik legeredményesebb klubja, a horvát Mladost Zagreb delegálja, s - ha az eleve kérdőjeles volgográdi Nyikolaj Kozlov valóban távol marad a hétvégi eseményről - összesen 16 külföldi sztár áll a magyar szakember rendelkezésére.

"A névsor tanulmányozása alapján úgy fest, minden posztra van megfelelő játékos, Percinic és Sefik személyében például egy-egy remek horvát, illetve szerb kapus jön Budapestre, centerként vethetem harcba a Mladost kiváló orosz válogatott pólósát, Csomakidzét, vagy éppen a dubrovniki Szmodlakát, s pompás képességű a nizzaiak hollandja, Silvis is. De klasszis támadókban és védőkben sincs hiány, elég, ha a horvát Fatovicot, Kobescakot, a szerb Vukanicot, a görög Tomakoszt vagy a szlovákiai magyar Gyurcsi Gejzát említem" - mondta Kásás Zoltán.

A névsor: Gergely István, Szécsi Zoltán, Jászberényi Gábor (kapusok), Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Steinmetz Barnabás, Varga Tamás, Varga Zsolt, Vári Attila, Kis Gábor, Kiss Csaba, Steinmetz Ádám, Székely Bulcsú, Szívós Márton (mezőnyjátékosok).
A szakember főállásban a Vasas mestere, ennélfogva mostani alkalmi szerepe különösen érdekes, hiszen a Kemény-csapatnak tagja a fia, Kásás Tamás, és több más olyan kitűnőség - így például a Varga testvérek vagy Madaras Norbert - is, aki a piros-kékeknél az ő keze alatt játszik.

Tehát most kétszeresen is az övéi ellen vezényli az All Star-együttest, ám a nagyszerű edzőnek nincs ezzel gondja, amint okkal hangsúlyozta: ezúttal valóban a játékon van a hangsúly, tét nélküli gálameccsről van szó, ahol az idei nagy sikereket arató magyar válogatott hosszú szünet után mutatja meg magát ismét hazai közönség előtt.

Az All Star-csapat kerete
kapusok: Dalibor Percinic (horvát, Mladost Zagreb), Denisz Sefik (szerb-montenegrói, Jadran Herceg-Novi)
mezőnyjátékosok: Revaz Csomakidze (orosz, Mladost Zagreb), Vjekoszlav Kobescak (horvát, Mladost Zagreb), Tomiszlav Primorac (horvát, Mladost Zagreb), Gerben Silvis (holland, Olympic Nice), Arno Havenga (holland, Olympic Nice), Gyurcsi Gejza (szlovák, Olympic Nice), Mile Szmodlaka (horvát, Jug Dubrovnik), Elvisz Fatovic (horvát, Jug Dubrovnik), Todorosz Hatziteodoru (görög, Olimpiakosz Pireusz), Jannisz Tomakosz (görög, Olimpiakosz Pireusz), Nenad Vukanic (szerb-montenegrói, Primorac Kotor), Nikola Janovic (szerb-montenegrói, Primorac Kotor), Irek Zinnurov (orosz, Szpartak Volgográd), Jugoszlav Vaszovic (szerb-montenegrói, Sturm Csehov).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK