Társoldalunk:

Egyre tartalékosabb a dán kéziválogatott

Hihetetlen balszerencse-sorozat sújtja a világbajnokságra készülő dán nőikézilabda-válogatottat. A magyarokkal egy vb-csoportban szereplő Európa-bajnok együttesből immáron öt kulcsjátékos sérült, s kétséges, vajon felépülnek-e a decemberi rajtig. Hollandiában a hét végén hatcsapatos tornát rendeztek, a Lucardi-kupát a vb-résztvevő Románia nyerte.

Nehéz dolga van Jan Pytlick dán szövetségi kapitánynak, miután Európa-bajnok válogatottjának kulcsemberei sorra dőlnek ki a decemberi világbajnokság előtt. Augusztusban Winnie Mölgaard és Line Daugaard sérült meg, a GOG Gudme és az Ikast két klasszisa súlyos térdsérüléssel küzd, s egyáltalán nem biztos, hogy felépülnek a vébére.

A hét végi, hazai rendezésű e-boks Challenge 2003 elnevezésű tornán nem léphetett pályára Kristine Andersen, az Ikast világklasszis irányítója sem, majd megsérült a Viborg kézise, Lotte Kiaerskou is, akinek csuklója rakoncátlankodik. Kiaerskou egyébként is hihetetlen balszerencsés, alig egy esztendeje, a dániai kontinensviadal kezdete előtt egy nappal szintén sérülés miatt kellett visszalépnie.

"Továbbra is fáj a térdem, egyelőre semmi biztatót nem tudok mondani, csak reménykedem, felépülök a vébére" - nyilatkozta Kristine Andersen. Pytlick kapitány már jelezte, kénytelen lesz fiatal játékosokat beépíteni az együttesbe, így például szóba jöhet az FCK (Siti Eszter együttese) kézilabdázója, Christina Krogshede is.

A szakvezető gondjait csak szaporította, hogy a hétfői edzésen a csapat újabb klasszisa, Ditte Andersen (GOG Gudme) is megsérült, s bár a keddi röntgenfelvételek még okozhatnak kellemes meglepetést, a dán TV2 értesülései szerint a játékos vb-álmainak úgy tűnik, befellegzett.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK