Vágólapra másolva!
Az oroszországi idénynyitó után szerdán illetve csütörtökön hazai pályán is bemutatkozik az Euroligában az Euroleasing-Orsi Sopron és a MiZo-Pécsi VSK, amelynek a szlovák és a lengyel bajnok lesz az ellenfele.

A múlt héten a címvédő Jekatyerinburg otthonában vereséget szenvedő soproniak a szlovák Ruzomberok elleni főpróbája kiválóan sikerült, hiszen 52 ponttal legyőzték a Szekszárdot. A szerdai találkozó érdekessége, hogy a magyarok vezetőedzője, Natalia Hejkova márciusban éppen Rózsahegyről érkezett, melyet 1999-ben és 2000-ben aranyéremre vezetett a nemzetközi sorozatban, s 15 év után hagyott el. A szomszédos ország legjobbjai meglepetésre otthoni vereséggel kezdtek a nem túl nagy játékerőt képviselő olasz Chieti csapatától.

A nyitó körben a klubvilágbajnok Szamara vendégeként szenzációs diadalt arató pécsiek másnap a Gdyniát fogadják, amely legutóbb magabiztosan fektette két vállra az olasz Parmát (90-78). A Rátgéber-gárda felkészülése szintén remekül sikerült: a hétvégén az oroszországi túrától fáradtan is 75-57-re legyőzte a ZTE-t. A lengyelek a közelmúltban szerződtették Chasity Melvin és Katie Smith mellé harmadik amerikai légiósként Elaine Powellt, akik a 214 centis Margo Dydekkel kiegészülve félelmetes sort alkotnak.

Az egyaránt 18 órakor kezdődő soproni és pécsi találkozót a Sport1 élőben közvetíti.