Vágólapra másolva!
Győztesen megvívott gálamérkőzéssel zárta szombaton olimpiai felkészülésének első hetét a magyar férfivízilabda-válogatott: Kemény Dénes olimpiai és világbajnok, Világliga-első gárdája a Komjádi uszodában 8-7-re verte az Euroliga külföldi csapataiból összeállított alkalmi világválogatottat, amelyet Kemény válogatottbeli segítője, Kásás Zoltán dirigált.

Magyarország - All Star-válogatott 8-7 (0-1, 3-2, 4-1, 1-3)
Komjádi uszoda, 3500 néző
vezette: Kiszelly, Németh (magyarok)
Magyarország: Szécsi (Gergely) - Varga T., Madaras, Varga Zs., Kásás, Vári, Kiss G., Székely, Fodor, Steinmetz B., Molnár, Biros
All Star-válogatott: Sefik (szerb-montenegrói), Percinic (horvát) - Vasovic (szerb-montenegrói), Gyurcsi (szlovák), Vukanic (szerb-montenegrói), Havenga (holland), Kobescak (horvát), Smodlaka (horvát), Fatovic (horvát), Kozlov (orosz), Zinnurov (orosz), Hatziteodoru (görög), Tomakosz (görög), Silvis (holland)
góldobók: Kiss G. 3, Madaras, Biros 2-2, Székely 1, illetve Silvis 2, Vasovic, Smodlaka, Fatovic, Hatziteodoru, Tomakosz 1-1

Több mint háromezren nézték meg a helyszínen, a Komjádi uszodában a magyar férfi pólóválogatottat, amely hétfőn kezdte meg közvetlen felkészülését a jövő nyári athéni olimpiára, s első közös, egyéb programokkal is tarkított szűk hetének lezárásaként játszott hangsúlyozottan gálamérkőzést az Euroliga nyolcaddöntőjében érintett külföldi klubcsapatok kiválóságaiból összeállított All Star-válogatottal.

Jóllehet, a rivális együttesnek még közös edzésre sem volt módja a játékosok szombati érkezése miatt, klasszisokról lévén szó, hamar megtalálták a közös hangot a vízben egymással és a labdával is.

Olyannyira, hogy a vezetést is megszerezték az egykori jugoszláv olimpiai bajnok Vasovic révén. A magyar válogatott viszont ekkor még nem találta meg a teljes összhangot a gólokat váró, s rendíthetetlenül szurkoló híveivel, mígnem a második negyedtől összeállt a csapat játéka. Madaras egyenlített, majd a horvát Smodlaka találatát követő Kiss Gergely-gól után Biros révén a vezetést is sikerült átvenni. A távolról is életveszélyesen tüzelő görög Hatziteodoru jóvoltából megint egyenlő lett ugyan az állás, ám a harmadik negyedben már az történt a vízben, amit a Kemény-legények akartak.

Elébb a duplázók következtek Madaras, Kiss G, Biros sorrendben, aztán a válogatottba hosszabb szünet után visszakerült Székely lőtt egy remek kapufás gólt. A holland Silvis "közbeszólása" sem zökkentette ki ekkor az együttest, hiszen - ez már a negyedik negyed történése volt - Kiss G. harmadik, s újfent pompás góljával már 8-4 volt az állás a magyar válogatott javára. A legvége ugyan megtörte kissé a gálahangulatot, hiszen a horvát Fatovic, a görög Tomakosz és az ismétlő Silvis révén a világválogatottal felérő csillagcsapat 8-7-re felzárkózott, ám az egyenlítés elmaradt, nyert, méghozzá megérdemelten, s közönségével együtt önfeledten ünnepelhetett Kemény Dénes 2000-ben olimpiát, az idén nyáron világbajnokságot és Világligát nyerő együttese.

Kemény Dénes szövetségi kapitány: "Nehéz helyzetben voltak a fiúk. Az ittlevő legalább háromezer ember teljes joggal várta el, hogy győztes csapatot ünnepelhessen ma is. A lehetőségekhez képest a játékosok megoldották a feladatot."