Vágólapra másolva!
Ötven százalék esélyt lát arra Ekke Hoffmann, a német nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, hogy tanítványai kiharcolják az olimpiai részvételt a december 2-14-e között rendezendő világbajnokságon. A szakvezető főleg attól fél, hogy Dánia, Szlovénia és Magyarország ellen is idegenben érzi majd magát csapata.

Egy hónappal a nőikézilabda-világbajnokság kezdete előtt harmincnégy tagú, bő keretet hirdetett Ekke Hoffmann, a magyarokkal egy csoportban szereplő német válogatott szövetségi kapitánya. Az első csapat keretét húsz játékos alkotja, de tizennégyen biztonsági tartalékként segítik a válogatottat. Az együttes november 7-9-e között Cloppenburg, Oldenburg és Aurich városában a Négy Nemzet Tornáján vesz részt, Jurackék ellenfele Románia, Lengyelország és Svédország lesz.

"A papírforma alapján a torna esélyese Románia, amely a közelmúltban egy hollandiai viadalt is megnyert. A lengyeleknél mindig is nagyon jó képességű játékosok voltak, ráadásul most új kapitányuk van. A legjobban a svédeket ismerjük, éppen velük játszunk először" - nyilatkozta Ekke Hoffmann.

A kapitány hozzátette, a legfontosabb feladat, hogy a legutóbbi dániai erőfelmérőn előjött hibákat ezúttal kiküszöböljék. "Három-négy helyen még nyitott a keret, a mostani viadal arra is jó lesz, hogy megnézzem, a sérülésből felépült játékosaim - Schliecker, Härdter, Grunow és Krause -, hogy bírják a sorozatterhelést."

A csoportellenfeleket elemezve Hoffmann elmondta, több mérkőzést is "idegenben" kell majd lejátszania együttesének. "A dánokkal ugyan most játszottunk, de a skandináv együttesben rengeteg a sérült, nem tudni, milyen csapattal érkeznek. Az biztos, hogy rengeteg szurkolójuk érkezik, s mivel a helyszín közel fekszik a szlovén és a magyar határhoz is, e két ország válogatottja ellen is idegenbeli körülmények között kell majd pályára lépnünk. Kína nagyon erős, Ázsia bajnoka, hosszú idő után szakította meg a koreai hegemóniát. Az olimpiát jelentő első öt hely megszerzésére ötven százalék esélyt látok" - fejezte be a kapitány.

Négy Nemzet Tornája, menetrend
november 7, péntek (Cloppenburg)
18.00:
Lengyelország - Románia
20.00: Németország - Svédország

november 8., szombat (Oldenburg)
15.00:
Románia - Svédország
17.00: Németország - Lengyelország

november 9., vasárnap (Aurich)
11.30:
Lengyelország - Svédország
13.30: Németország - Románia.