Vágólapra másolva!
A magyar nőikézilabda-válogatott, elsősorban remek második félidei játékának köszönhetően világbajnoki felkészülési mérkőzésen négygólos győzelmet aratott az Európa-bajnoki bronzérmes, házigazda Franciaország ellen Lorient-ban.

eredmény:
Franciaország - Magyarország 27-31 (14-14)
Lorient, 2000 néző
vezette: Mons, Weber (francia)
gól: Jacques-Szabó 5/4, Guehl 5, Delerce 3, Wendling 3, Herbrecht 3, Lejeune 2, Pecqueux-Rolland 1, Cano 1, Korfanty 1, Moreau 1, Bétaré 1, Vogein 1, illetve Farkas Á. 10/2, Radulovics 5/2, Kulcsár 4, Siti E. 4, Ferling 2, Kirsner 2, Lovász 1, Pigniczki 1, Tóth T. 1, Bohus 1.

A két csapat hétfői, 26-21-es hazai sikerrel záruló bresti mérkőzésével szemben ezúttal a franciák kezdtek jobban. Az első tíz percben potyogtak a gólok (7-5), azután viszont jobban összpontosítottak a védelmek. Főleg Sugár kapus teljesítménye javult ugrásszerűen, így nem volt meglepő, hogy fordítottak a magyarok (11-12). Ellépniük azonban nem sikerült, a 27. percben ugyan még 14-12-re vezettek, később azonban egyenlítettek a hazaiak.

A folytatásban egyértelműen az történt a pályán, amit a vendégek akartak, igaz, a két rutintalan, képzetlen bíró ítéleteivel borzolta a kedélyeket. Az edzők egyformán bosszankodtak, de Mocsai Lajos annak legalább örülhetett, hogy játékosai jó teljesítményt nyújtanak. A védekezésük remek volt (pedig a védőspecialista Kindl pihenőt kapott), és az ebből megszerzett labdákkal pedig sikerült lerohanniuk a franciákat, akik ráadásul még el is fáradtak.

Fokozatosan nőtt a különbség, a 45. percben már 22-16 volt az állás, vagyis a hazaiak negyedóra alatt csak kétszer találtak be a kapuba. A vendégek a hajrában is sikerrel vertek vissza minden felzárkózási kísérletet.

A magyar válogatott péntektől vasárnapig a párizsi négyestornán vesz részt, amelyen - sorrendben - a házigazda franciákkal, a világbajnok oroszokkal s végül Angolával találkozik.