Vágólapra másolva!
A MiZo-Pécsi VSK nőikosárlabda-csapata az Euroliga 5. fordulójában elvesztette veretlenségét. Rátgéber László csapata Valenciában szenvedett vereséget. Spanyolországi kudarccal folytatta szereplését  az Euroleasing-Orsi Sopron is, amely Barcelonában maradt alul. Az Európa-kupában a Szeged győzött, a Szolnok viszont kikapott. 

Euroliga, 5. forduló, B csoport:
RC Valencia (spanyol) - MiZo-Pécsi VSK 79-58 (18-17, 21-17, 23-12, 17-12)
Valencia, 500 néző

Eredményes támadásokkal kezdett a Valencia, melyben főként az ausztrál Fallon szórta a kosarakat. A PVSK az 5. percben "ébredt", amikor az első forduló legjobbjává választott bolgár Branzova közelről és a hárompontos vonalon kívülről is betalált. A 8. percben már egyenlő volt az állás (14-14).

A második negyedben beállt a kisebb sérüléssel küszködő - és a magyar válogatottnak a görögországi Eb-n 29 pontot szóró - Valdemoro, így a hazaiak a nagyszünetig 5 pontos előnyre tettek szert (39-34).

Térfélcsere után keményebb védekezésre váltott a Rátgéber-együttes, de a hétvégi bajnokin a Barcelonának 42(!) pontot dobó Fernandezt nem tudta tartani. Ráadásul a nyáron Pécsre érkezett amerikai Anderson 4 személyi hibával már a 25. percben a kispadra kényszerült, s ekkor már "elúszni" látszott a meccs.

Az utolsó játékrészben nem tudtak felállni az elfáradó vendégek, akik hat perc alatt mindössze 2 pontot szereztek, s végül első vereségüket szenvedték el a 2003/2004-es idényben. Így az ötödik forduló után csak a Sopront megverő Barcelona százszázalékos az Euroligában.

A B csoport másik mérkőzésén:
US Valenciennes (francia) - Lavezzini Parma (olasz) 96-59