Vágólapra másolva!
A magyar nőikézilabda-válogatott hatgólos győzelmet aratott a cseh csapat felett a budapesti AstraZeneca-kupa első fordulójában.

1. forduló:
Magyarország - Csehország 29-23 (14-13)
AstraZeneca-csarnok, 300 néző
góldobók: Mehlmann, Lovász 4-4, Kirsner, Radulovics, Farkas, Siti, Kulcsár 3-3, Szrnka, Pigniczki 2-2, Görbicz, Kindl 1-1, illetve Vasková 7, Cumplová 5, Zamorská 3, Simerská, Roubinková 2-2, Fabiková, Fischerová, Adámková, Válová 1-1

A találkozó előtt búcsúztatták el Pádár Ildikót, aki 202 alkalommal szerepelt a válogatottban. 2000-ben olimpiai ezüst-, 1996-ban bronzérmes, 1995-ben világbajnoki második, 2000-ben Eb-arany-, 1998-ban Eb-bronzérmes, valamint a Ferencvárossal hatszoros magyar bajnok volt. Nyári visszavonulását követően a klub másodedzőjeként tevékenykedik.

A szokatlanul kevés nézőt vonzó mérkőzésen nehezen pörgött fel a kicsit hűvös teremben az esélyesebb magyar csapat, amely a 9. percben vezetett először. Ezt követően a támadások egyre ötletesebbekké és hatékonyabbakká váltak, a kísérleti védőfal viszont (a támadó felfogású Radulovics például 25 percig folyamatosan pályán volt) nem szűrt rendesen. Az első negyedóra ezzel együtt 8-5-ös hazai vezetéssel zárult.

Aztán a csehek harcmodort váltottak, becserélték legjobbjukat, a Leverkusenben légióskodó Cumplovát, aki fürge mozgásával helyet biztosított a szünetig ötször eredményes átlövő Vaskovának, s így majdnem egyenlő lett az állás.

A folytatásban már egyértelműen a magyarok akarata érvényesült - noha a játék hullámzó volt. A Sirinát váltó Sugár jól védett, az irányító Siti már nem csak jól passzolt, hanem egyéni akciókra is vállalkozott, cseréje, Görbicz is sziporkázott, míg a rivális fokozatosan elfáradt, és a kezdeti lelkesedése is alábbhagyott. Az sem zavarta meg az együttest, hogy Radulovics a 36. percben megsérült. Bal bokáját jegelték, s aztán már nem is tért vissza.

Az utolsó negyedórában, amely 24-18-as előnnyel kezdődött, érdemi változás nem történt. Szrnka és Mehlmann látványos gólokat lőtt, Sugár ziccereket hárított, a különbség is megmaradt.

Korábban játszották:
Spanyolország - Franciaország 22-19 (11-9)

A pénteki program:
Csehország - Spanyolország, 16 ó
Magyarország - Franciaország, 18 (m2)